ЕФЕКТНО ВИДЕО: Български и румънски военни проведоха летателна тренировка "Blue Bridge 2018"

Pan.bg 19 сеп 2018 | 08:28 views (836) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg''; http://news.bnt.bg/

Двойка МиГ-29 от състава на авиобаза "Граф Игнатиево" и МиГ-21 от състава на авиобаза "Михаил Когълничано" на румънските Военновъздушни сили изпълниха всички процедури и осъществиха успешно мисия по Air Policing чрез прехващането на самолет, преминаващ нерегламентирано през въздушното пространство на България и Румъния. Това беше сценарият на съвместната летателна тренировка "Blue Bridge 2018", която се провежда ежегодно от 2012 г. насам между българските и румънските военновъздушни сили (ВВС), съобщи пресцентърът на министерство на отбраната.В ролята на "самолет-нарушител" беше румънски военнотранспортен самолет "Спартан" C-27J от авиобаза "Отопени" на румънските ВВС, който беше прехванат от дежурните изтребители на военновъздушните сили на двете страни и принуден да кацне на летище "Граф Игнатиево".
При съвместните полети се извърши и реално приемане и предаване на управлението на екипажите от съответните национални центрове за управление.
Целта на българо-румънските тренировъчни полети е постигането на по-добра координация и оперативна съвместимост при провеждането на презгранични операции при контрол над въздухоплаването и охрана на въздушното пространство, както и повишаване на подготовката на екипажите за точно изпълнение на съгласувани по време и място полетни задачи във въздушното пространство на двете страни.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker