Въвеждат се промени при сертифицирането на организациите за техническо обслужване на гражданските въздухоплавателни средства

Pan.bg 17 окт 2018 | 12:46 views (497) commentaries(0)
img Пресцентър МС

Кабинетът реши да се създадат изменения във връзка със сертифицирането на организациите за техническо обслужване на гражданските въздухоплавателни средства. Това е една от промените, залегнали в Закона за гражданското въздухоплаване. Предлагат се допълнения при сертифицирането на дейности, представляващи високорискови операции за търговски и нетърговски цели, в съответствие с европейското законодателство.

Изготвени са нови разпоредби по отношение авиационната сигурност, с които се създават конкретни основания за осъществяването на административен контрол, върху дейностите, свързани с авиационната сигурност както на гражданските летища, така и по отношение обучението на служителите отговарящи за сигурността.

В националното законодателство се въвежда понятието „пълноправен контрольор“. Създават се също така административнонаказателни разпоредби за извършването на полети с безпилотно управляемо въздухоплавателно средство (дрон) без разрешение. Към момента липсва санкция за нарушаване на правилата, според които полетите с дронове се извършват след писмено разрешение на ГД „Главна въздухоплавателна администрация“ в резервирано въздушно пространство.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker