Първият етап от изпитанията на носещото витло на хеликоптера VRT500 беше завършен

Pan.bg 17 окт 2018 | 14:22 views (566) commentaries(0)
img
Резултатите ще бъдат използвани при по-нататъшното проектиране и усъвършенстване на характеристиките на машината.
„Инженерите на Централния аерохидродинамичен институт (ЦАГИ) „Н.E. Жуковски“ завършиха първия етап от изпитанията на носещото витло на хеликоптер VRT500“, съобщиха от пресцентъра на ЦАГИ. Тестовете бяха проведени съвместно с конструкторите на новата машина от компанията „ВР-Технологии“ от холдинга «Вертолеты России» (в състава на държавната корпорация „Ростех“).

По време на тестовете бяха потвърдени изискваните нива на ефективност (КПД) и тяга. Също така учените са получили необходимите критерии за флатер - опасна комбинация от двустепенни колебания с нарастваща амплитуда.

Отбелязва се, че проведените проучвания потвърдиха правилния избор на аеродинамична схема. Предвижда се резултатите да бъдат използвани при проектирането на хеликоптера като цяло и уточняване и отработка на летателните му характеристики.

VRT500 е лек хеликоптер с един двигател и коаксиално носещо витло. Излетната му маса е 1600 kg. Хеликоптерът има най-обемната в своя клас товарно-пътническа кабина с общ капацитет до 5 души и е оборудван с модерен комплекс от интерактивна авионика.

М. ГЕНОВ
Източник: Пресс-служба ЦАГИ
Снимка: © „ВР-Технологии“


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker