Авиобаза Граф Игнатиево: ”И замириса на море…”

Pan.bg 13 май 2011 | 21:44 views (5330) commentaries(0)
img pan.bg
След няколкократно отлагане, днес петък 13-ти,най-после времето позволи да се даде началото на морската подготовка на изтребителната ни авиобаза. Дори и ‘ветераните’ не могат точно да си спомнят кога за последно този вид подготовка се извършва с пребазиране на летище Балчик. За част от състава полетите над морето ще са за първи път, а по-старшите колеги ще възстановят наученото преди години. Така летците ще са по-подготвени за реалните стрелби с управляеми ракети през есента, когато ще им гостуват и колегите от ВВС на Сърбия.
image image
Денят е слънчев и горещ, самолетите са в очакване. Старши инженерът на полетите капитан Иван Нанов е спокоен и уверен след извършената качествена предполетна подготовка на авиационната техника.
image image
Във въздуха първо се устремява Спартана, в който е част от летателния и ИТС , осигуряващ полетите на летище Балчик,на борда има и самолетообслужващо имущество. По-рано за там е отлетял и Кугърът с друга част от състава на авиобазата. Малко по-късно първа излита спарката , пилотирана от командирът на авиобазата бригаден генерал Стойков. След него във въздуха е другата спарка, следвана от останалите МиГ-ве, определени за прелитане на Балчик.
image image
image image
image image
image image
image image

След успешното пребазиране на Балчик, там са започнали целевите полети, които ще продължат и през почивните дни.
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker