Еърбъс: Готвим се за извънредна ситуация

Pan.bg 16 ное 2018 | 21:25 views (760) commentaries(0)
img
fakti.bg


Европейският самолетостроителен концерн очаква Брекзит без споразумение

Европейският самолетостроителен концерн Еърбъс се готви за Брекзит "без споразумение" като "основен сценарий" на фона на политическата буря за преходния период след излизането на Обединеното кралство. Това се посочва във вътрешноведомствено писмо на компанията до служителите й, цитирано от Reuters.

Еърбъс приветства проектоспоразумението между Лондон и Брюксел, но добавя, че е необходима по-голяма яснота около параметрите му, за да може бизнесът да планира дейностите си.

Премиерът на Великобритания Тереза Мей е изправена пред битка да прокара проектоспоразумението за Брекзит през парламента и пред потенциален бунт от членове на партията й. Затова Еърбъс възнамерява да продължи плановете за действие при извънредни ситуации.

"Проектоспоразумението със сигурност е обнадеждаващо, но не трябва да забравяме, че то е обект на парламентарно одобрение", каза на служителите шефът на работната група за Брекзит в компанията.

"Екипите, които работят по подготовката за Брекзит, трябва да останат съсредоточени и да продължим да работим с пълна скорост върху сценарий без споразумение", добави той.

Еърбъс, за когото работят 14 000 души във Великобритания, обяви през юни, че Брекзит "без споразумение" би струвал на компанията милиарди евро и ще го принуди да преразгледа инвестициите си и "дълготрайното си присъствие" на Острова.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker