Continental ще моторизира авиационни конструкции на любителите в Китай

Pan.bg 05 дек 2018 | 13:34 views (372) commentaries(1)
img
Continental Motors ще достави двигатели Titan IO-360 на китайската компания Liaoning Cub Aircraft, която ще може да започне разпространението на Top Cub (CubCrafters) на китайския пазар.
В същия ден, когато Boeing отпразнува доставката на 2000-я В737 в Китай, компанията Continental Motors, която сега е собственост на китайския консорциум AVIC, обяви създаването на партньорство с китайски предприемач, който е Liaoning Cub Aircraft, за насърчаване на развитието на любителските авиационни конструкции в Китай. Ако трябваше да се доказва, че Китай се превръща в авиационна нация, с която ще бъде необходимо да се съобразяват в идните години, това е се оказва идеалната възможност.Continental ще достави на Liaoning Cub Aircraft (LCA) моторите Titan IO-360 за любителските конструкторски комплекти Top Cub. Top Cub е сертифициран по Part 23 в САЩ, оборудван с мотора Lycoming 0-360-C4P с мощност 180 к.с. Типовият сертификат е придобит от LCA, издаден от CubCrafters, за да предложи в Китай този самолет, под формата на любителски конструкторски комплект, разработен от CubCrafters. Като първа стъпка, Continental ще достави шест двигателя за първите шест китайски конструктори-любители. Вече е възможно китайската администрация за гражданско въздухоплаване (CAAC) да утвърди регулаторната рамка за тази нова дейност за страната.

М.ГЕНОВ
Източник: Aerobuzz.fr
Снимка: © CubCrafters
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Geocom 05 дек 2018, 21:11
   
  1
   
  0

  Continental Motors, която сега е собственост на китайския консорциум AVIC

  Aviation Industry Corporation of China, Ltd. (AVIC) е китайска държавна компания и какво излиза че разни Цесни и Биичкрафти сега ще хвъркат с китайски двигатели. Тръмп много късно се е сетил да връща производство в Америка - вече е невъзможно защото не е само американски фирми да са изнесли производството в Китай а много вече са китайска собственост и няма връщане.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker