Николай Ненчев иска нови самолети F-16

Pan.bg 07 яну 2019 | 22:45 views (891) commentaries(9)
img
pik.bg

Няколко правителства паднаха около тази сделка със самолетите". Това заяви пред Би Ти Ви бившият военен министър Николай Ненчев по повод офертите за бойни самолети. Той няколко пъти подчерта и повтори, че България трябва да избере нов F-16, защото това е бил най-добрия вариант от всички.Ненчев заяви, че премиерът Бойко Борисов моментално трябва да прекрати договора с Русия за самолетите. По думите му най-добрия вариант в момента е да се наемат F-16 докати си закупим наши такива.

Ненчев пък се замечта, че с обединение с проваления министър Христо Иванов и Атанас Атанасов, който седна на стола на Радан Кънев може да управляват България.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 9

 1. #1
  Емо 07 яну 2019, 23:06
   
  20
   
  3

  1.Кенеф-16 Вибратор ще са нови .
  2. Как може да говори за "Борисов моментално трябва да прекрати договора с Русия за самолетите" при положение, че именно този боклук говореше за поддръжка на МиГ-29 заради което го разследваха .
  3.Гледах го как ръси глупости по Bulgaria on air , че едва ли не президента е лобирал за Gripen .Радев никога не е казвал, че Gripen e по добър.
  4.Кенеф-16 Вибратор дори не се произвежда . Заводът не е построен . всички ТТХ са само на хартия .
  5.А и единственото по-голямо подобрение - 12000 часа ресурс е безсмислено .Няма да летим 80 години на един самолет я.
  6.Най-добрите от всички предложения бяха Gripen и F-18 Super Hornet .

 2. #2
  обективен 07 яну 2019, 23:14
   
  16
   
  0

  Пановци, няма ли да публикувате коментарите на бившите командири на ВВС и началници на отбраната генералите Симеонов и Попов, сегашни депутати и други бивши командири на ВВС и авиобази от ВВС по темата??? Стига с тези "велики експерти" по летателни средства, макар и бивши министри, единия комбайнер, другия завършил ВНВМУ, третия "специалист и компетентен по всичко"!!! Вече омръзват тези коментари, оставете да се вземе решение за самолета от правителството, да се започнат преговори, да се сложат на масата параметрите и тогава да се разбере, кой прав и кой е крив!!

 3. #3
  Супер умен 07 яну 2019, 23:36
   
  22
   
  2

  За кво са му на тоя ТКЗСар ненчев? Ще балира ли?

  ( Имената на националните предатели се изписват винаги с малка буква в знак на неуважение към тях )

 4. #4
  кирович 08 яну 2019, 10:18
   
  1
   
  5

  Няма случай Ф-16 да не са си изпълнили договор.
  Дженерал Дайнамикс го продаде на Локхийд, но никакво отражение на договорите с клиентите нямаше.
  Наплашените от разпада на СССР и комунистическа България и бъркотията с поддръжката на съветските самолети не могат да проумеят как може Ф-16 да си изпълни договора. Нямало още завод.
  Ами отговора е, че винаги са си изпълнявали договорите. 30 държави ползват Ф-16. Каква по-голяма гаранция. Никой не се е оплакал, че Ф-16 не са си изпълнили някой договор.
  То е смешно. "Абе братушки, защо ни набутахте тези МиГ-29 преди 29 години, като знаехте, че ще се разпаднете и няма да можете да си защитавате пазарите и клиентите?"
  12000 часа ресурс нальот.
  Нека ги смятаем до 2045г., това са 25 г.
  Колко е санитарният минимум часове във въздуха за един натовски пилот?
  Колко пилота ще се редуват на един Ф-16?
  Как се отразява този ресурс на цената на КВР?
  Сега стана ли ясно защо Грипен е минимум 30% по-скъп от Ф-16V като цялостен раязход до първия капитално-възстановителен ремонт и поне 50% по скъп за целия жизнен цикъл на самолета.
  Оперативните разходи на Грипен са по-ниски единствено ако се смята горивото и предполетната. Като сложиш постоянните разходи и разбираш защо никой досега не е купил Грипен C +MS-20+ GCAS+ракети далечен обхват.
  Единствените купувачи на Грипен са Тайланд и ЮАР, взели са само базовата конфигурация Грипен С без другите опции, не като многофункционален изтребител и африканските вече почти не летят, издухали са ресурса, ремонта скъп. Публикувани са глобите за корупция по тази сделка.

 5. #5
  Емо 08 яну 2019, 11:02
   
  6
   
  0

  Отговор на коментар: #4
  прочети тази статия на Аеро и тогава говори за "Няма случай Ф-16 да не са си изпълнили договор"
  Хърватската сделка за употребяваните израелски F-16 е пред фактически провал
  Сделката за продажбата на 12 употребявани изтребители F-16C/D Barak между Израел и Хърватско е изправена пред фактическия си провал, а причината за това е отказ на САЩ да дадат разрешение за нея.

  На 4 януари 2019 г. хърватското МО даде ултиматум от една седмица на израелската страна за да получи всички необходими разрешения от САЩ за продажбата на 12-те изтребителя F-16. Ако до 11 януари въпросът не бъде изяснен, то страната ще анулира решението си за избор на Израел за доставчик на нов изтребител.

  Хърватска избра опцията за употребяваните израелски F-16C/D в края на март 2018 г. Сделката трябваше да бъде финализирана бързо на цената от €420 млн., а първите самолети да са доставени в средата на 2020 г.

  САЩ обаче започнаха да създават проблеми на Израел още от миналото лято, включително да отказват да доставят определено оборудване, да отказват да сертифицират програмите за удължаване на ресурса на машините и други. В крайна сметка, американската страна постави ред изисквания, включително и премахването на различни израелски модификации по продаваните F-16, след чието изпълнение можеше да се даде зелена светлина на сделката.

  Според водещият израелски всекидневник Yedioth Ahronoth, сделката е била вече мъртва и израелската страна се е отказала да убеждава САЩ да им дадат разрешение за експорт. Според вестника през тази седмица в Хърватска е щял да иде израелския военен министър Уди Адам, както и директорът на оръжейната експортна агенция на страната SIBAT Майкъл Бен-Барух, които са щели да съобщят на хърватската страна, че сделка няма да има.

  Обаче, Times of Israel, водещо онлайн издание в страната, твърди, че израелският министър на отбраната щял да направи последен опит да убеди Хърватска да им се даде още време за преговори със САЩ.

  Хърватските медии, включително и Večernji List, съобщават, че надеждите на Израел са умрели, след като държавният секретар на САЩ Майк Помпео лично е съобщил на израелския премиер Бениямин Натаняху, че страната му няма да отстъпи от исканията си, което фактически прави сделката невъзможна.

  Večernji List съобщава още, че хърватското МО ще побърза да анулира решението от предишния конкурс за да може страната да се опита да намери максимално бързо ново решение. Вестникът смята, че е много вероятно да се касае за доставка на F-16 от САЩ. 6. #6
  Geocom 08 яну 2019, 12:31
   
  5
   
  1

  Той няколко пъти подчерта и повтори, че България трябва да избере нов F-16, защото това е бил най-добрия вариант от всички.

  Той при предишния избор казваше че трета ръка F-16 пак било най-добрия избор за България. За него най добрия избор е да се подмажем на началниците пък от другото не разбира. Нали за това провали ремонта на Миг-29 за да ги унищожи и да предизвика закупуването на американски. Сега пък искал да наемаме F-16 докато новите дойдат - да извади пари от джоба си и да наеме ама няма да стане. Друго си е да харчиш парите на народа срещу едни комисионни нищо че народа е беден и стои на студено.

  Национални предатели които трябва да се разстрелват а не да им се дава трибуна.

 7. #7
  кирович 08 яну 2019, 20:22
   
  0
   
  2

  По времето на Ненчев нямаше Ф-16V блок 70/72, иначе да ги беше купил вече двайсет парчета със спарките, даже преди Бахрейн. И няма значение за колко пари, защото този е перде и знае, че кинтите идват от заеми от американски банки и се пишат на външния дълг, който всяка държава има и никога не се изплаща, а само расте. Че те по негово време подариха 210 милиарда евро на Гърция, че нямали пари за 14-та пенсия за Коледа.
  По отношение на опита на Израел да продаде на Хърватия Ф-16, винаги е било ясно, че САЩ трябва да разрешат. Това е по договор при първоначалното продаване на самолетите от САЩ на Израел, казва се "енд юзър агриймент", стандартна клауза.
  САЩ разрешват на Израел да продаде на Хърватия Ф-16, но без определено оборудване.
  Израел са се надявали Хърватия да вземе орязаните самолети, пък после да преговаря за оборудването.
  Извинението е било, че САЩ сега не дават, ама после ще позволят. Само че хърватите не са се съгласили да купуват орязани самолети.
  Решението на Словакия да купи нови Ф-16 съвсем изненада Хърватия и тази нова опция просто ликвидира израелската сделка. Защо да купуват орязани стари Ф-16, като вече има възможност за нови?
  Сега, България колко милиарда плати на Израел за ремонт на Ми-24? Хърватите защо няма да плащат неустойки на Израел?
  Друго, България да купела орязани Грипен, пък после да преговаря с трети страни за оборудване.
  Хърватия не подписа договор за орязани самолети с уговорка, че ще преговаря после за оборудване.
  А пък Словакия изобщо не класира Грипен С, като разбра, че никой по света не е купувал многофункционалната му конфигурация.
  Точно така, Грипен С в конфигурация за наземни удари, т.е. многофункционален, никой не е купувал, нито се знае колко струва. (Справка Тайланд - шоу, искаме GCAS, че се размаза пилота в пистата - платете първо за MS20 и после за GCAS; искаме ракета за далечен бой - платете за доработки на радара; искаме управляеми бомби и ракети за поддръжка на войските и флота - ааа, трябва да платите за MS20 и да преговаряте с трети страни, после за софтуер)
  Няма все още държава по света, която да е купила такава сделка като Грипен С+MS20+радар за далечен бой+защита на пилота от сблъсък+въоръжение+наземно оборудване за обслужване на тези системи.
  Сръднята е защо България не иска да купи Грипен С само с възможности за Еър Полисинг, а горепосочените опции да купува после. Даже Грипен тиражират, че българите искали изтребител оптимизиран за Еър полисинг и затова те дали оферта без друго оборудване.
  Нещо като опита на Израел в Хърватия - купете сега без оборудването, после ще преговаряте пак.

 8. #8
  Емо 08 яну 2019, 23:26
   
  2
   
  0

  Отговор на коментар: #7 Трябва да се прекръстил копелдакович .

 9. #9
  клъцни срежи 09 яну 2019, 16:43
   
  0
   
  0

  Ех ,ама не ти се е хванала добре косата отпред ... бати , толкова пари даде а прозира и сега пак си плешив .

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker