САЩ принудиха Хърватия да се откаже от израелски F-16

Pan.bg 13 яну 2019 | 01:11 views (532) commentaries(7)
img
Автор: Гласове

Провали се сделката на Хърватия с Израел за доставка на 12 употребявани американски изтребители F-16. Според хърватските медии Съединените щати са се противопоставили на тази продажба. Като страна-производител те не са одобрили промените в системите на самолетите, направени от израелската страна.

Сделката се очертаваше като най-скъпата оръжейна поръчка за Хърватия на стойност от 500 милиона долара.

В началото на годината и у нас военният министър Красимир Каракачанов настояваше еврейската държава да бъде поканена да участва в конкурса за доставка на нов самолет за ВВС.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  Пазарна икономика 13 яну 2019, 10:33
   
  7
   
  3

  по американски. Който иска да продължава да им вярва

 2. #2
  кирович 13 яну 2019, 14:14
   
  3
   
  3

  САЩ не позволиха на Израел да продаде на Хърватия изтребители Ф-16 с оборудване, монтирано след като тези Ф-16 са продадени преди това от САЩ на Израел.
  1. САЩ продават на Израел Ф-16.
  2. Израел монтира разно оборудване на тези Ф-16.
  3. Израел иска да продаде тези Ф-16 с монтираното оборудване.
  4. САЩ не позволяват на Израел да продава Ф-16 с монтираното оборудване, а само във вида, в който са продадени от САЩ на Израел.
  5. Хърватия е отказала да купува изтребители от Израел без оборудването и по-късно да преговаря със САЩ за оборудването.
  6. Какво не е ясно? "Подпишете тука, че купувате изтребителите, пък после ще преговаряте с трети страни за оборудването и въоръжението."
  7. Подобен договор България сключи с Израел за ремонта на Ми-24, ремонти няма, а България плаща милиарди неустойки.
  8. Такива сделки са масова практика. Не са по-различни от покриване фалита на частен застраховател с държавен заем. Щом има кой да дава баница.

 3. #3
  Geocom 13 яну 2019, 14:41
   
  3
   
  3

  Отговор на коментар: #2

  4. САЩ не позволяват на Израел да продава Ф-16 с монтираното оборудване, а само във вида, в който са продадени от САЩ на Израел.

  И можеш ли ми каза защо САЩ не разрешават въпреки че оборудването е израелско.

  Ти си купуваш нова кола но им слагаш навигационна система но след време решаваш да я продадеш и изведнъж производителя ти казва че не можеш и трябва да върнеш оригиналния им вид но купувачът я е харесъл тъкмо заради системата.

  Израел се съгласява да продаде самолетите си с въоръжение и оборудване. Хърватия която е съюзник на САЩ иска пък да ги купи но се намесват Американците и казват "не може" - като какви?.

  Ако си купим американските дали и ние ще можем да ги продадем някога - едва ли.

  Всички са длъжни да си плащат. 4. #4
  кирович 13 яну 2019, 14:51
   
  3
   
  3

  Израел, когато е купувал от САЩ, е подписал договор как ще се разпорежда с Ф-16. Ще ги препродава при условия, договорени със САЩ.
  Защо в конкретния случай САЩ не позволяват на Израел да продаде на Хърватия Ф-16 във вид различен от този, в който са доставени от САЩ на Израел, няма да ти кажа безплатно.

 5. #5
  Geocom 13 яну 2019, 17:32
   
  2
   
  2

  Защо в конкретния случай САЩ не позволяват на Израел да продаде на Хърватия Ф-16 във вид различен от този, в който са доставени от САЩ на Израел, няма да ти кажа безплатно.

  Пари от мен няма да получиш защото аз знам защо не позволяват но дано поне ти си получиш обещаните пари за пропагандата тук че някои твои колеги ги прецакаха.

 6. #6
  обектив 13 яну 2019, 20:43
   
  0
   
  1

  Кирович, русофилистиците не могат да схванат, че можеш да имаш собствено разбиране за нещата независимо от предварително пуснати опорни точки. А това да обичаш и мразиш безплатно в техните очи е грях съизмерим с това да мислиш!
  Респект, човече! Пий една бира от мен!

 7. #7
  Geocom 13 яну 2019, 22:47
   
  1
   
  0

  Отговор на коментар: #6

  А това да обичаш и мразиш безплатно в техните очи е грях съизмерим с това да мислиш!

  Направо турски сериал - иде ти да се разплачеш.

  Такива като теб преди обичахте СССР и мразехте гнилия капитализъм а сега обичате САЩ и мразите Русия и диктатора Путин. Общото е че никога не обичате България и не мразите тези които я докараха до тук и продължават.

  Знаеш ли колко сте ми познати и колко ми е дотегнало от такива.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker