Как самолета преодолява звуковата бариера /ВИДЕО/

Pan.bg 10 фев 2019 | 22:05 views (1897) commentaries(5)
img
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  aaaаа 10 фев 2019, 23:21
   
  2
   
  0

  При ''скок'' на звуковата бариера се получава ефект ,който се чува и усеща като много силен "взрив". Толкова силен, че може да осакати и дори убие човек.Такива полети официално са забранени- изпълняват се на голяма височина и слабо населени райони. Има данни за използване като оръжие през Виетнамската война. А това на видеото не е преодоляване на звуковата бариера- цитат от един сайт:
  Без да влизам в доста сложната математика зад този феномен, обяснението всъщност е доста лесно.При близки до звука скорости част от потока над крилото и други заоблени части се ускорява и преминава скоростта на звука, даже самия самолет да не лети свръхзвуково. Получава се лека ударна вълна(или няколко малки) която е просто рязка промяна в свойствата на атмосферата. След вълната потока става отново дозвуков и пак се ускорява и т.н. но минавайки през тази вълна("граница") се променя налягането. С промяна на налягането се променят и плътността и температурата. Ако въздуха е много влажен тогава налягането след ударната вълна е причина влажността да скочи над 100% и остатъка да излезе като облак. Ако пък не е достатъчно влажно за облак се получават само оптически изкривявания вследтсвие на различната плътност на въздуха

 2. #2
  Geocom 11 фев 2019, 00:44
   
  0
   
  0

  След вълната потока става отново дозвуков

  Тук малко се лъжеш

  А това на видеото не е преодоляване на звуковата бариера

  Има ли го конуса е движение със свръхзвукова скорост и колкото е по-остър толкова по голяма е скоростта и "гърмът" е по силен. И няма такова нещо като "преодоляване на бариера" - има движение със дозвукова и свръхзвукова скорост - просто параметрите на полета рязко се променят при движение със свръхзвукова скорост.

  Местните превишавания на скоростта на звука по профила не се разпространяват като конус и не се чуват като гръм макар че със тях почват резките промени в параметрите на полета.

  Не знам дали съм бил ясен.

 3. #3
  THUNDER 11 фев 2019, 01:50
   
  0
   
  0

 4. #4
  THUNDER 11 фев 2019, 01:55
   
  0
   
  0

  В Ирак също са използвали кинетичната енергия на звуковите вълни като бомба. 5. #5
  зелен фасул 11 фев 2019, 08:36
   
  1
   
  0

  Как самолеТЪТ преодолява звуковата бариера /ВИДЕО/ ОПРАВЕТЕ СИ ЗАГЛАВИЕТО,БЕ АЛООУ!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker