Екипажите на Ту-95МС отработиха нанасяне на ракетни удари при сложни метеорологични условия

Pan.bg 13 фев 2019 | 05:23 views (316) commentaries(0)
img
http://pogled.info/svetoven/ekipazhite-na-tu-95ms-otrabotiha-nanasyane-na-raketni-udari-pri-slozhni-meteorologichni-usloviya.101150


Антон Никитин


/Поглед.инфо/ Екипажите на руските стратегически бомбардировачи Ту-95МС в хода на учения на далечна авиация в няколко района на Западния и Централния военен окръг са отработили ракетни удари по наземни цели на условен враг в трудни метеорологични условия, съобщават от Министерството на отбраната на Русия.

Министерството уточни, че в полетите са участвали десет екипажа на стратегически бомбардировачи и самолети-цистерни. В ученията участват пилоти и навигатори от випуски 2016–2017 г.

Ту-95МС са изпълнили полети от далечната авиационна база „Енгелс“ в Саратовска област.

„В рамките на основния етап от учението, екипажите на далечни разстояния изпълняваха задачите по преразпределение, зареждане с гориво във въздуха, както и извършването на конвенционални ракетни удари по наземните цели на врага“, заявиха от Министерството на отбраната.

Според полковник Андрей Малишев, полетите се извършват в няколко района на западните и централните военни райони, където температурата е много променлива, характеризираща се с ниски облаци, обилни валежи и други фактори на трудни метеорологични условия.

В края на януари, руските стратегически ракети-носители Ту-160 са завършили зареждането с гориво над Северния ледовит океан.

Превод: В.Сергеев


Източник: Взгляд
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration
eXTReMe Tracker