Saab получава поръчка от Airbus за системи за откриване на прегряване на самолетите А350

Pan.bg 15 фев 2019 | 12:06 views (329) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

Saab е получила поръчка от Airbus за производство на системи за откриване на прегряване (Overheat Detection Systems - OHDS), които да бъдат инсталирани на самолета Airbus A350.
OHDS се основава на нова технология, разработена от Saab и открива изтичане на въздух в самолет. OHDS ще бъде инсталиран на всички бъдещи самолети A350.

„Като световен лидер в областта на аеронавтиката, космическите технологии и свързаните с тях услуги, Airbus е много важен клиент за нас и за нашия търговски бизнес. Този договор е доказателство за успешното развитие на нашата нова система за откриване на прегряване и нейното значение за нашите клиенти. Ние сме горди да допринесем за успеха н амодела A350 и да виждаме голям пазарен потенциал за тази нова система” заяви Джесика Оберг, старши вицепрезидент и ръководител на подразделението Industrial Products and Services в Saab.

Традиционният метод за откриване на прегряване, дължащ се на изтичане на въздух в самолет, е да се използва специален вид електрическа инсталация, пълна с евтектична сол. Новата система, въведена от Saab, използва оптични сензори в каналите за изпускане на въздух и оптичен запитвач за генериране и отчитане на оптичните сигнали, което води до система с драстично намален брой компоненти. Това се дължи на простотата на монтажа, ниското тегло и високата надеждност, като същевременно осигурява потенциал и за бъдещите допълнителни измервателни функции.

image
A350-1000
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker