Увеличен е приемът на пилоти за ВВС

Pan.bg 17 фев 2019 | 10:50 views (817) commentaries(1)
img
frognews.bg


Тази година ще се обучават повече летци в факултет ”Авиационен” в Долна Митрополия. Миналата година са приети 7 кандидати, тази година броя на местата е 15.

Най-висок прием за последните пет години за пилоти за ВВС обяви факултет "Авиационен". Той е част от Националния военен университет, а тенденцията на увеличение е от няколко години. Тази година в Долна Митрополия ще бъдат приети 32-ма курсанти, от които 15 ще се обучават за летци, съобщава БНТ.

Във вишето учебно заведение се надяват да бъде възстановен самостоятелният статут на военно-въздушното училище, защото това би разширило възможностите за обучение, не само за ВВС, а и за гражданската авиация, както и на чуждестранни студенти.

Всяка година желаещите да учат за военни пилоти в Долна Митрополия са между 50 и 70. За едно място се борят от 7 до 10 кандидати. Сред най-големите препятствия пред кандидатите са строгите изисквания за здравословно състояние. Миналата година са приети 7 летци. Сегашните курсанти казват, че за успеха са нужни спокойствие и мотивация.

В авиофакултета учат и студенти по граждански технически специалности. Курсантите, които се обучават за ВВС са около 170.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  цербер 17 фев 2019, 14:36
   
  1
   
  0

  в факултет ”Авиационен” ВЪВ ФАКУЛТЕТ.....,А НЕ В ФАКУЛТЕТ.....!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker