Преди рухването на фаталния етиопски Боинг пилотът поискал да направи неочаквана маневра

Pan.bg 17 мар 2019 | 10:21 views (504) commentaries(0)
img
blitz.bg


Самолетът на Етиопските авиолинии, който се разби със 157 души на борда преди седмица, е излетял с необичайно висока скорост от летището. От самолета са докладвали за проблеми и са поискали разрешение за бързо издигане, съобщава пред „Ройтерс“ източник, който се слушал записите от разговорите с контролната кула.

Глас от пилотската кабина на фаталния Боинг 737 MAX е поискал да се издигне на 4300 метра надморска височина, което е на около 2000 метра над летището в Адис Абеба. След това внезапно пилотът е поискал да се върне, посочва източникът, който е пожелал анонимност, тъй като разследването тече в момента.

Самолетът е изчезнал от радарите на височина 3300 метра.

„Той каза, че имал проблем с контрола на полета. Затова искаше да се издигне“, разкрива източникът. Нямало повече подробности какъв точно е проблемът, но гласът от кабината звучал много притеснено.

Експертите посочват, че пилотите обикновено искат да се издигнат, когато имат проблеми около земята, за да наберат достатъчно височина, която да им позволили да маневрират и да избегнат трудните терени. Адис Абеба е обграден от хълмове и непосредствено на север се намира планината Ентото.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker