Командването на USAF постави F-15 Advanced в своя бюджет

Pan.bg 18 мар 2019 | 13:09 views (509) commentaries(1)
img
Този път военновъздушните сили на САЩ (USAF) искат от Конгреса средства за първа партида от 8 бойни самолета Boeing F-15EX "Advanced Eagle" на мястото на поръчката за Lockheed-Martin F-35A Lightning II. "Целта е да продължим да модернизираме авиационния парк, като същевременно намалим разходите", заявиха от командването на USAF.
През последните 18 месеца офисът на министъра на отбраната и началниците на щабовете предложиха бърза и рентабилна подмяна на остарелия авиационен парк от F-15C на USAF, който трябва да бъде "пенсиониран" през декември 2020 г. "Новата версия на F-15 не е част от първоначалните бюджетни планове, но е добавена, тъй като този тип самолети имат по-ниски експлоатационни разходи", признават от командването на USAF. USAF са се ангажирали да закупуват 72 изтребители годишно, но не могат да си позволят да закупуват само самолети F-35A поради високите оперативни разходи на този самолет, които достигат около 35 000 долара на летателен час.
Бюджетно искане:
Като част от искането за финансиране на Министерството на отбраната за финансовата 2020 г., отначало ВВС поискаха 1,1 млрд. US$ за осем F-15EX. Командването на USAF възнамерява да поиска общо 80 самолета през следващите пет години, като цената им ще бъде приблизително 80 млн. US$. Първите F-15EX се очаква да бъдат доставени през финансовата 2020 г. След леко увеличаване за финансовите години 2018 и 2019 (+3 самолета), броят на F-35, които Пентагонът възнамерява да поръча за фискалната 2020 година, ще бъде намален с 15 самолета. По-конкретно, USAF планират да намалят поръчката си с осем самолета или 56 на 48, а USMC ще редуцира поръчката си за F-35B с 12-ина, или от 22 на 10 самолета.
Декларация за позиция:
Началникът на щабовете Джоузеф Дънфорд заяви пред Комисията за въоръжените сили на Сената, че "рамката" за това решение идва от проучване на бъдещите нужди на армията от тактически самолети, което показва, че ВВС страдат от липса и количество на самолети. Трябваше спешно да се намери най-адекватното решение относно разход/ефективност. „Така че през следващите пет или десет години най-доброто решение е да използваме F-15EX Advanced Eagle, за да заменим остарелите F-15С, като продължаваме да експлоатираме F-35, но в намален брой.

М.ГЕНОВ
Източник: Avia News
Снимки: © Boeing


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Командването на USAF постави F-15 Advanced в своя бюджет

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  moted 18 мар 2019, 19:07
   
  2
   
  1

  F-15EX "Advanced Eagle" -цената им ще бъде приблизително 80 млн. US$ - ефтини таратайки!
  Като не могат да си "позволят" като нас Фъ-16 по 210 милиона бройката ! :- (

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker