Полети със самолет във виртуална реалност с кандидат за рекорд на Гинес

Pan.bg 21 мар 2019 | 17:52 views (961) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"Тази събота, 23 март, за малки и големи, ще се проведе Ден на авиацията и Космоса в Руския културно-информационен център в столицата от 13 ч. до 22 ч., на който ще бъде представен полет със самолет във виртуална реалност от пилота Николай Калайджиев. Той е кандидат за рекорд на Гинес – за полет с най-голямо отрицателно претоварване със самолет. Срещите с него и демонстрациите, с помощта на специални VR очила, ще се провеждат в съботния ден с начало 15 мин. преди всеки кръгъл час от 14 ч. до 20 ч.

Младият пилот ще проведе и авиобеседа с филми и презентация за българската авиация.Калайджиев ще разкаже и случки от небесните си приключения, за рекордите, към които се стреми и за които се готви енергично.

Денят на авиацията и Космоса е със специална програма, в която посетителите ще могат да видят в голямата зала на центъра научно-популярните филми „Великата празнина в съзвездието Воловар" и „Космос". Забавни ще бъдат за тях и експериментите по физика, биология, роботика и 3D принтиране , провеждани от групата с ръководител Явор Киряков от Университета за деца. Те ще покажат на любознателните високотемпературна плазмена установка, полет с умален ракетен двигател през залата и други изненади в научното шоу.

Участниците ще имат на разположение и първия български Авиосимулатор „ Фотоника", с който ще могат да полетят между дубайските небостъргачи и между планините на Кавказ на самолетите СУ- 33, СУ-25 , МиГ- 29 и Р-51.

Вечерта, след залез слънце, най- пристрастените към Космоса ще наблюдават от двата професионални телескопа Луната, Марс, звездния куп Плеяди и други звезди. Наблюдаваните космически тела те ще имат възможност да заснемат на личните си мобилни телефони.

Организаторите на събитието от българския Авиационно-космическия форум, Университет за деца и Представителството на Россътрудничество в България ще дарят средствата, получени от участниците, входът е 7 лв. на човек, за изграждането на първия в София Планетариум, чийто проект е вече готов. Мотото в съботния ден е „ В света на смелите господари са волята и знанието!"

С програмата можете да се запознаете във фейсбук групата „ Ден на авиацията и Космоса".
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Полети със самолет във виртуална реалност с кандидат за рекорд на Гинес

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker