Warning: getimagesize(http://s01.webvariant.com/imagebank/cache/190322181351-660x371.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

В Русия построиха едромащабен модел на новия транспортен самолет Ил-276

Pan.bg 22 мар 2019 | 23:25 views (828) commentaries(0)
img http://pogled.info/svetoven/russia/v-rusiya-postroiha-edromashtaben-model-na-noviya-transporten-samolet-il-267.102640


/Поглед.инфо/ Завършено е проектирането на едромащабен модел на перспективния военен транспортен самолет Ил-276, съобщиха от ЦНИИ „Професор Н.Й. Жуковски”.

С модела ще се разработят различните възможности за механизация на излитане и кацане, контрол на крилата и опашка, според съобщение за пресата, публикувано на уебсайта на Института.

Отбелязва се, че дизайнът ще позволи експерименти в три различни конфигурации.

„Първият вариант е напълно сглобен модел с всички елементи (фюзелаж, механизирано крило с двигатели, опашка). Втората конфигурация - с изолиран фюзелаж, без крило и опашка. Третата версия е пълно оформление с два вида опашка”, казва се в съобщението.

Друга особеност е наличието на отварящ се люк в задния фюзелаж. Това ще позволи да се симулира изхвърлянето на товара по време на процеса на изпитване, като по този начин се получава информация за поведението на аеродинамичните характеристики на въздухоплавателното средство по време на кацане.

„Конструкцията има достатъчна твърдост и здравина за възприемане на големи енергийни натоварвания. Това се осигурява от използването на високоякостни конструкционни материали”, отбелязва се в съобщението.

По-рано беше съобщено, че на базата на новия Ил-276 е планирано да се изгради самолет-цистерна, точка за контакт и въздушна болница.

Ил-276 е двудвигателен военен транспортен самолет за превоз на товари с тегло до 20 тона на разстояние до 2000 км. Скорост на полета е 800 км / ч.


Превод: В.Сергеев

Източник: Взгляд
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker