386 бойни авиоескадрили ще спасят САЩ от Русия и Китай ...

Pan.bg 25 мар 2019 | 15:00 views (479) commentaries(0)
img
Приоритетът се дава на разработката на изтребителя от 6-о поколение Penetrating Counter Air, както и ускоряване на темповете за закупуване на 70 изтребителя F-35A.
През септември 2018 г. от командването на USAF заявиха, че ще им бъдат необходими общо 386 бойни авиационни ескадрили, за да се справят успешно с бъдещите заплахи от Русия и Китай. Според резултатите от ново проучване, проведено по разпореждане на Конгреса на САЩ, такъв брой ескадрили може да се окаже недостатъчен. Освен това, както отбелязва списание Defense News, в проучване на Центъра за стратегически и бюджетни оценки се съдържа призив към USAF да започнат разработки на редица нови технологии, включително създаването на незабележим безпилотен летателен апарат с оръжие на борда, нов разузнавателен безпилотен самолет, който може да проникне дълбоко оспорвани територии, както и самолети-танкери, които все още нямат аналози.
Това проучване е проведено в съответствие със законопроекта за отбранителния бюджет за 2018 г., според който USAF, изследователската компания MITRЕ, която е получила финансиране от правителството на САЩ, както и Центъра за стратегически и бюджетни оценки, трябва да разработят препоръки относно бъдещата организационна структура на военновъздушните сили на САЩ.
В хода на проучването си, резултатите от което бяха предоставени на Конгреса по-рано през март, Центърът за стратегически и бюджетни оценки установи критичен недостиг на самолети-танкери, бомбардировачи, изтребители, разузнавателни и безпилотни самолети, както и средства за командване / контрол, наблюдение и разузнаване, отбелязвайки, че преди всичко е необходимо да се увеличи броят на бомбардировачите, танкерите и безпилотните самолети.

М.ГЕНОВ
Източник: Defense News
Снимка: © Defense News
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker