Отстраниха повредата в гумата на правителствения "Фалкон"

Pan.bg 12 апр 2019 | 00:21 views (451) commentaries(2)
img
Повредената гума на правителствения "Фалкон" е отстранена, след като вчера имаше инцидент при кацането на машината в Брюксел, предава Би Ти Ви.Инцидентът с "Фалкон" – а всъщност е отлепване на най-горния слой на гумата, което не поражда опасност за пътниците, обясниха от "Авиоотряд 28". В случая системите за сигурност не са нарушени. Повредата е установена след кацането и отварянето на вратите.

Тодор Коджейков, директор на правителствения "Авиоотряд 28", обясни, че главният инженер, който е в Брюксел, е огледал самолета. Той е пояснил, че може да продължи да изпълнява задачите си. „Сменена е гумата, имаме резервна гума и самолетът е в изправност и може да изпълнява задачите си”, категоричен е Тодор Коджейков.

Самолетът е на 18 години. През 2015-а а трябваше да бъде сменен с нов след три поредни аварии с колесника, който отказваше да се прибере.

Сега специалистите са на същото мнение. Покупката обаче до момента се отлага.

Правителственият "Авиоотряд 28" разполага само с два самолета и два хеликоптера, когато някой от тях е на ремонт или на проверка, се налага да се наеме самолет.През- 2008 а година правителственият ТУ- 154 с делегацията на президента Първанов кацна аварийно на Азорските острови заради повреда в колесника. Повредата даде повод година по - късно самолетът да бъде заменен с действащия и в момента Еърбъс 319.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Емо 12 апр 2019, 11:30
   
  3
   
  0

  Когато става въпрос за ремонт на L-39 или МиГ-29 им дреме на ... ала когато става въпрос за Фолкона на императора всичко става за секунди.

 2. #2
  Вулканизатор 12 апр 2019, 12:24
   
  3
   
  0

  Ставате все по тъпи!!!! Що за простотия-отстраниха повредата в гумата.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker