„Отворени врати“ в авиобазите Безмер и Враждебна за Деня на авиацията

Pan.bg 12 апр 2019 | 11:21 views (471) commentaries(0)
img Източник:''Armymedia.bg''; https://www.mod.bg/

С „Ден на отворените врати“ в авиобазите Безмер и Враждебна и в Музея на авиацията в Крумово на 12 април, петък, ще бъде отбелязан Международният ден на авиацията и космонавтиката и 40-ата годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов.

В София авиогрупа „Враждебна“ ще отвори врати за посетители от 10.00 до 15.00 часа. Ще има статичен показ на авиационна техника, специална техника, стрелково оръжие и екипировка като посетителите ще могат да влизат в кабините на военнотранспортните самолети. В диапазона от 10.30 до 10.50 часа гостите ще имат възможност да наблюдават над летище София, кацането на самолет „Спартан“ и рулирането на самолетната стоянка на авиогрупата.

В авиобаза Безмер от 9.30 до 12.30 часа ще бъде организирано изложение на авиационна техника и въоръжение. Експозицията ще бъде представена от самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка, специална и самолетообслужваща техника. В музея на формированието посетителите ще имат възможност да се запознаят със славната му история и да разгледат изложените експонати. Съвместно с Община „Тунджа” e организиран велопоход за ученици.

На 12 април (петък) Музеят на авиацията – филиал на Националния военноисторически музей, ще отбележи Международния ден на авиацията и космонавтиката с вход свободен от 09.00 до 17.00 ч. и специална програма. Ще бъде представена фотодокументалната изложба „България и Космосът“, посветена на българските проучвания за овладяване на Космоса и 40-ата годишнина от полета на Георги Иванов. Гостите ще имат възможност да видят и филма за първия български космонавт „Длъжен да оцелее“. През целия ден посетителите ще имат достъп до кабината на самолет МиГ-21, а от 14.00 ч. могат да разберат повече за космическата оранжерия „Свет“, чийто макет може да бъде видян в музея. В 10.30 ч. пред паметника на загиналите летци ще бъдат поднесени венци и цветя.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker