Преговаряме за F-16 от 7 до 10 май

Pan.bg 13 апр 2019 | 12:15 views (514) commentaries(2)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор:Пламен Димитров

„Благодарение на НАТО България е възможно най-защитена от всякаква външна агресия“ – това бе основната теза в приветствието на министъра на отбраната Красимир Каракачанов до участниците в международната конференция „15 години България в НАТО@70 и пътят напред“. Приветствието бе представено от зам.-министъра на отбраната Атанас Запрянов. Той информира присъстващите, че се работи активно, за да може договорът за доставката на самолетите F-16 от САЩ да бъде подписан още през тази година, и то преди края на парламентарната сесия на 31 юли. В началото на другата седмица ще има преговори с представителите на „Локхийд Мартин“ по индустриалното сътрудничество, а от 7 до 10 май българските преговорни екипи ще посетят столицата Вашингтон за окончателно оформяне на проекта на споразумение за F-16.
Напредъкът в преговорите за F-16 бе потвърден и от посланика на САЩ в България Ерик Рубин, който също бе участник в конференцията. Той не пропусна за пореден път да отбележи, че от 1990-те години досега САЩ са инвестирали $300 млн. във военния сектор на България.
Юбилейната конференция бе организирана от Атлантическия клуб в България, Дипломатическия институт при Министерството на външните работи и Министерството на отбраната. Тя събра в сградата на БТА дипломати, държавници и много експерти. Сред участниците бяха министърът на външните работи Екатерина Захариева, бившият президент на България Петър Стоянов, помощник-генералният секретар на НАТО по възникващите предизвикателства пред сигурността Антонио Мисироли, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, посланиците на Франция, Албания и Грузия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

  1. #1
    Моше 13 апр 2019, 15:52
     
    3
     
    2

    Сега е момента 24 да се купят не трябва да се отлага колкото повече се отлага толкова повече сме в лапите на руско-турската пасмина.

  2. #2
    ха 14 апр 2019, 23:11
     
    0
     
    0

    Отговор на коментар: #1

    Не мога да повярван никой не те е отразил! Може би е по- добре да са 8 , но на тройна цена!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker