С 87 гласа Народното събрание откри ВВУ „Георги Бенковски“

Pan.bg 18 апр 2019 | 14:35 views (546) commentaries(3)
img
frognews.bg


От 87 народни представители в залата, за решението да се отрие ВВУ ”Георги Бенковски” гласуваха 87 депутати, против и въздържали се нямаше. Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов, който е завършил това училище преди закриването му, благодари на всички, работили в този процес до приемането на решението от парламента.

Народният представител полковник от запаса Владимир Тошев, който е завършил Висшето артилерийско училище, определи решението, като стратегическо и като реакция на закриването на ВВВУ. Според него за този акт на възстановяване има исторически, военно-политически и емоционални причини. В този ред на мисли, той призова да не се закрива военният факултет в Шумен, като се вземат оттам специалностите за нуждите на ВВС.

Ген. Симеон Симеонов, който също е завършил Военновъздушното училище, подчерта, че за тези 17 години е пропуснато много по подготовката на авиационни кадри и ще трябват доста усилия от тук нататък. Като пилот, каза той, благодаря на премиера Бойко Борисов за неговата решимост. Ген. Симеонов бе категоричен, че решението е много правилно.

Закриването на ВВВУ беше неправилно, каза вицеадмирал от запаса Пламен Манушев, завършил Висшето военноморско училище. Според него примерът с Морското училище е много важен, но ще трябват доста усилия, за да бъде постигнат. Най-важното, обаче, е заяви адмиралът да се подбере правилният човек за началник на новото училище, за да не останат добрите намерения на хартия.

Според Спас Панчев, начело трябва да бъде човек, който ще работи с ентусиазъм за развитие на училището.

Полковник от запаса Валентин Радев, завършил Висшето артилерийско училище в Шумен, поздрави тези, които са взели решението за откриване на ВВМУ. В същото време предупреди, че е има доста работа за преодоляване на пропуснатото.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Перката 18 апр 2019, 16:28
   
  6
   
  0

  Айдееееееее,нов генерал! Честито на булката....

 2. #2
  "ВИНОВЕН" ВВСар 18 апр 2019, 16:56
   
  8
   
  3

  НАЛИЦЕ Е НАПРЕДЪК - ЦЕЛИ 87 ДУПЕ-ТАТИ СА
  "гласували".....!

  ПРЕЗ 2015г. с 86 ДУПЕ-ТАТИ НИ ПРЕЦАКАХА
  И СЪЗДАДОХА АПЗ!

  ЧЕСТИТО НОВА ДОЛНА МИ ТЪПОТИЯЯЯЯЯЯЯЯ!


 3. #3
  Кукерът 18 апр 2019, 23:56
   
  1
   
  0

  Авиационните ракети, корабните ракети, зенитните ракети, както и локаторите им - нещо не е логично да са в Шумен. Артилерията да си върви във Велико Търново, но ракетите и радарите да си отиват по местата - Долна Митрополия и Варна.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker