Япония започва да получава своите E-2D Advanced Hawkeye

Pan.bg 03 юни 2019 | 11:13 views (379) commentaries(0)
img
Northrop Grumman Corporation изпълни първата доставка на самолети за ранно предупреждение от ново поколение, E-2D Advanced Hawkeye на японските въздушни сили за самоотбрана (JASDF).
„Дългогодишното партньорство на Northrop Grumman с Япония отваря нова страница с доставката на първия E-2D за Япония“, каза г-жа Джейн Бишоп, вицепрезидент и ръководител на интегрирания екип за продукти и програми за въздушно наблюдение в Northrop Grumman.
"Този самолет предлага значително повишаване на способността за ранно предупреждение и наблюдение, за да се отговори на непрекъснато променящите се нужди на Япония за сигурност".
Япония експлоатира Northrop Grumman E-2C Hawkeye от 1983 г. и е най-големият оператор на E-2 извън САЩ. E-2D представлява технологичен скок от две поколения, който позволява на платформата да следи заплахите от безопасна дистанция. Самолетът може да се използва и за изпълнение на мисии за хуманитарна помощ и при бедствия за координиране на действията на службите за Гражданска защита и извънредни ситуации.

Източник: Avia News
Снимка: © Northrop Grumman
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker