Отлично представяне на екипажите на изтребителите МиГ-29

Pan.bg 14 юни 2019 | 03:44 views (3508) commentaries(2)
img Източник:"Otbrana.com"

Вчера бе третият ден от участието на екипажите на изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево в стрелбите на зенитен полигон „Шабла”, които се провеждат в периода 11-14 юни 2019 г. В рамките на предходните два дни отстрелите и стрелбите на пилотите през дневната и нощна част преминаха отлично . В тях взеха участие 16 летци, десет от които изпълниха отстрели през нощта, съобщават от елитната авиоформирование.

Всички задачи бяха изпълнени точно в съответствие с методическите схеми и се оценяват на „Отличен” от ръководството на учението. Екипажите на МиГ-29 летяха в разсредоточена колона на разстояние 5 минути дистанция между самолетите. Целта на всеки от тях бе да изпълни поставена задача в зависимост от нивото на подготовка и опит, който притежава до момента.

Първият от самолетите МиГ-29 изпълни отстрел с ракети въздух-въздух за малка дистанция без мишена с цел пилотът да отработи действията в кабината и се запознае с особеностите в техниката на пилотиране по време на реален пуск. За първи път в стрелбите с такава задача вчера се включи старши лейтенант Александър Велинов, който бе приучен на МиГ-29 през 2018 г. Днес той изпълни и стрелба по реална цел.

Задачата на втория МиГ-29 бе да захване мишената с топлопеленгатора и ракетите и при достигане на дистанции за стрелба да се отклони от курса и да извърши пуск без да сбие мишената. Цел на третият екипаж бе да порази и унищожи парашутната мишена от типа СПМ-100. Така, по една въздушна цел работят двама летци на МиГ-29.

Бойните стрелби по въздушна мишена на зенитния полигон Шабла са своеобразен връх в изграждането на летателните и бойни умения на летците от изтребителната авиация. Целта е бойните пилоти да усъвършенстват своите навици за работа с комплекса за въоръжение на самолета и да бъдат оценени постигнатите от тях резултати чрез реално използване на средства за поразяване на въздушни цели.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  ЗАПОЗНАТ 14 юни 2019, 13:43
   
  1
   
  3

  Така, по една въздушна цел работят двама летци на МиГ-29. ЕТО ЗА ТОВА ИМАМЕ НУЖДА ОТ МОДЕРНИТЕ F-16 БЛОК 70 !!!!

 2. #2
  не чак толкова запознат 14 юни 2019, 16:44
   
  4
   
  1

  Ами не знам какво знаеш, ама тук идеята е съвсем по-различна.... Къде видя двама летци да работят по една цел. Ама едновременно....

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker