Голямото военно учение на НАТО край Пловдив ще се проведе 17 юни 2019 г. в тъмната част на денонощието, вместо първоначално обявената дата 16 срещу 17 юни

Pan.bg 14 юни 2019 | 13:51 views (349) commentaries(0)
img www.plovdiv24.bg

Промениха датата на голямото военно учение на НАТО край Пловдив. Според първоначалната информация от министерството на отбраната инициативата трябваше да се проведе на 16 срещу 17 юни. Днес обаче това бе коригирано.

Коректната дата е 17 юни 2019 г. в тъмната част на денонощието. Промяната се е наложила поради неблагоприятни метеорологични условия, които се очакват предишната вечер.

Въздушното учение е по линия на НАТО – Swift Response. Учението ще се проведе в района на село Чешнегирово, община Садово.

В него ще участват 500 военнослужещи и множество летателни апарати. Въздушно-десантната операция ще се проведе в реални условия с десант на парашутисти и спускане на техника от въздуха. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация в Пловдив с цел да се избегне напрежение и стрес у населението.

"Swift Response 2019", ръководено от Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа, е ежегодно въздушно-десантното учение, което ще се проведе на териториите на Република България, Хърватия и Румъния в периода 13 – 25 юни 2019 г. Приблизително 5600 са всички участници от осем съюзнически държави, като около 1495 от тях са парашутисти.

На 17 юни 2019 г. в тъмната част на денонощието ще се извърши масов въздушен десант във войскови район 1555 – летище Чешнегирово. Според сценария, в ролята на противостоящи сили, които ще осигуряват отбраната на летището са военнослужещи от 42-ри механизиран батальон от 2-ра механизирана бригада. Базата за предно разполагане – Безмер ще осигури непосредствена авиационна поддръжка и подавяне на средствата за ПВО на земята, ръководството на полетите ще се осъществява от летище Пловдив, а аварийно-спасителното и логистично осигуряване по време на провежданата операция ще се осъществява от американска страна.

"Swift Response 2019" ще демонстрира стратегическо използване на въздушно-преносими сили с висока степен на готовност, наричани Global Response Force, провеждайки учения за овладяване на ключови позиции. Това дава възможност за провеждането на съвместни подготовки с цел развиване на способности по командване и управление на няколко специални операции едновременно на различни места.

Участието в многонационални учения увеличава готовността, засилва професионалните взаимоотношения и подобрява общата координация със съюзниците и партньорите по време на криза.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker