ТУБЕС „Шабла 2019“ Част 10 ВИП ден епизод 4 Генералски ефекти и мнението на политиците за учението (ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 14 юни 2019 | 13:59 views (3424) commentaries(5)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"
ШаблаКакто може да се очаква и това учение не мина без генералски ефекти в деня за ВИП гости и медии. Това най-ярко се прояви в последния демонстриран епизод на полигон „Шабла“.

В него бе демонстрирана съвместна работа на български разчет с ПЗРК „Стрела-2М“ съвместно със ЗРАК Avenger по мишена Outlaw. Въпреки че двата американски екипажа изразходваха пълния боекомплект от по 200 патрона за 12,7 mm си картечници, не постигнаха попадение, вероятно не са стреляли на попадение. Изстрелването на „Стрела-2М“ също не се получи - веднага след пуска от платформата на ЗиЛ-131 ракетата се насочи към морето и когато всички очакваха взрив, тя рязко набра височина и се самоликвидира. Това не попречи на разчета да мине с гордо развято българско знаме пред трибуната за ВИП гости.

Министър-председателят Бойко Борисов сподели: „Ученията са важни за дипломацията и за външната политика на България. Всички заедно тренираме, показваме своите способности, показваме това, което имаме. Изводите са, че трябва да живеем в мир, а не във война. Колкото повече се опознаваме, толкова повече възпиращата сила е най-важна. Той изтъкна, че формированията ни са показали отлични резултати. Министър-председателят Бойко Борисов бе категоричен, че на Балканите мирът може да съществува, когато всички са много силни и единни. „Всичко различно от мир ще бъде щета за всички“ заяви премиерът и добави, че е важно усилията да се съсредоточават в повишаване на доходите и на БВП.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви след края на стрелбите: „Доволен съм от видяното, военнослужещите са добре подготвени. Такива съвместни учения показват резултатите от усилията на правителството. Всички вие днес можахте да видите защо сме осигурили финансови средства за ремонта и възстановяването на военната техника – и за хеликоптерите Ми-24 и за Су-25“.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ТУБЕС „Шабла 2019“ Част 10 ВИП ден епизод 4 Генералски ефекти и мнението на политиците за учението (ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Зенитчик 18 юни 2019, 11:54
   
  4
   
  0

  Аз нали ви казах!
  Добре, че са се разминали без други проблеми (бил е малкия дявол).

 2. #2
  равносметка 18 юни 2019, 21:23
   
  0
   
  0

  Не са генералски ефекти, а факти за това колко нескопосана е вече армията.

 3. #3
  Зенитчик 20 юни 2019, 16:23
   
  0
   
  0

  Отговор на коментар: #2 Има нещо вярно. Като гледам как е направен пуска (на снимка 2) са нарушени мерките за безопасност и правилата за стрелба. А за тяхното спазване отговаря оня с байрака в ляво от стрелящия.
  Явно той не знае защо е там.

 4. #4
  Димитър Ставрев 21 юни 2019, 13:19
   
  0
   
  0

  Според специалисти по зенитна техника причината е късно сработване на маршения двигател. Слава богу всичко се размина без щети и жертви.

 5. #5
  ССС 21 юни 2019, 21:53
   
  1
   
  0

  Аз пък виждам как пусковата тръба си сочи нагоре а ракетата пропада.Ай да спрете да плюете разчета а да обърнете внимание, че стрелят с кой знае кога произведени изделия.Щото можеше и нищо да не стане а можеше и да стане олеле.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker