Турция има намерение да представи собствен изтребител пето поколение

Pan.bg 15 юни 2019 | 10:57 views (605) commentaries(1)
img Източник:''Svodka.start.bg''; https://pogled.info/

Най-големият производител в аерокосмическия сектор на Турция, Turkish Aerospace Industry (TAI) ще представи за първи път пето поколение изтребител в собствена разработка на 53-то Парижко въздушно шоу в Льо Бурже (19-25.06), съобщава пресслужбата на организацията.
Пресслужбата на TAI съобщи, че по време на въздушното шоу „за първи път ще бъде показан модел в пълен размер на изтребител от пето поколение, разработен по програмата TF (Турски изтребител)“.
"По този начин най-новият боен самолет, проектиран за турските въоръжени сили, ще бъде демонстриран на широката общественост за първи път“, добави TAI, отбелязвайки, че способността за производство на бойни самолети от пето поколение е отличителен белег за световни лидери като Русия, Китай и Съединените щати.
Компанията също така каза, че демонстрацията на най-новия изтребител ще покаже, че „най-важният турски проект за отбрана е достигнал нова точка на развитие.“
Източник от TAI заяви, че в момента работата на петото поколение изтребител, който получи наименованието TF-X (Турски изтребител-X), са на ниво на определяне на изискванията за въздухоплавателното средство.
Както е отбелязано в пресслужбата, турският боен хеликоптер T129 ATAK също ще бъде представен за първи път на въздушното шоу в Льо Бурже.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  гундяй 16 юни 2019, 10:51
   
  0
   
  1

  Постиженията на турските учени са в основата на 5G технологията на Хуавей. Разбира се, че част от познанията им се използват и за военни цели.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker