Поредният Ил-76МД-90А пристъпи към полетни изпитания

Pan.bg 17 юни 2019 | 10:49 views (254) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg''; https://pogled.info/

Новият сериен тежък военно-транспортен самолет Ил-76МД-90А под сериен номер 0202, построен в „Авиастар-СП” (част от Отдела за транспортна авиация на ОАК), след успешното приключване на наземната тестова фаза на системите си, стартира тестове на летище „Уляновск-Източен”.
„Самолетът успешно завърши първия си полет”, заяви Юри Капша, директор на полетните изпитания, началник на летателната станция. „Пилотиран е от екипажа на „Авиастар-СП”. Командирът на екипажа е опитният пилот Олег Ганович. По време на полета беше направена оценка на стабилността и управляемостта на въздухоплавателното средство, както и на работата на всички системи и оборудване. Днес Ил-76МД-90А се подготвя за следващия полет по изпитателната програма”.
След фазата на полетните тестове транспортният самолет ще бъде предаден на клиента. Тази година той ще бъде третият самолет, построен в завода по договор с Министерството на отбраната на Русия. Общо, съгласно производствената програма от 2019 г., се планира да се прехвърлят в експлоатация шест самолета от тази модификация.
Ил-76МД-90А е второто поколение на известния Ил-76. Той получава по-мощни двигатели ПС-90A-76, които отговарят на стандартите за шум на ИКАО. Наново е конструирано крилото от панели, което увеличава издръжливостта му. Засилено е шасито, проведени са множество други изменения.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker