Британски изтребители прихващат руски военни самолети в Прибалтика

Pan.bg 17 юни 2019 | 21:27 views (528) commentaries(1)
img
news.bg


Два изтребителя на Кралските военновъздушни сили на Великобритания в Естония са били вдигнати по спешност на два пъти през последните дни, с което броят на прихванатите руски самолети е нараснал до осем, откакто е започнала през май мисията на британците за охрана на въздушното пространство на прибалтийските страни, съобщава "Асошиейтед прес".

Изтребителите "Тайфун" са били вдигнати в петък за прихващането на руски изтребител Су-30 и са минали покрай руски военен транспортен самолет, докато е ескортирал изтребителя над Балтийско море.

В събота екипажи на британските военновъздушни сили са прихванали изтребител Су-30 и транспортен самолет Ил-76, пътуващи на север от руския ексклав Калининград към естонското и финландското въздушно пространство. Британските изтребители са ескортирали руските самолети в продължение на 15 минути, преди да предадат отговорността на финландската въздушна отбрана.

Руското военно министерство съобщи през уикенда, че силите на Балтийския флот на Русия наблюдават военните учения на НАТО в Прибалтика.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Незнайков 17 юни 2019, 22:55
   
  1
   
  0

  "Изтребителите "Тайфун" са били вдигнати в петък за прихващането на руски изтребител Су-30 и са минали покрай руски военен транспортен самолет, докато е ескортирал изтребителя над Балтийско море."
  Ми така става, като няма кой да редактира - безумни текстове, предизвикващи недоумение и в крайна сметка СМЯХ

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker