Турция демонстрира на авиосалона Le Bourget 2019 изтребителя от следващо поколение TF-X (видео и снимки)

Pan.bg 18 юни 2019 | 16:24 views (1625) commentaries(2)
img
Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов
fighterjetsworld.com

Турският изтребител от следващо поколение TF-X (Turkish Fighter) бе официално представен на откритото вчера международно аерокосмическо изложение Le Bourget 2019.

Моделът в реален мащаб на перспективния изтребител TF-X на Turkish Aerospace Industries (TAI) бе показан в същия ден, когато официално бе представен и европейския изтребител от шесто поколение, който се разработва от Франция, Германия и Испания.

Турският проект TF-X на стойност 13 милиарда долара предвижда първият полет да се състои през 2025 г., а през 2028 да влезе на въоръжение във ВВС на Турция.

Външният вид на макета показва, че вероятно дизайнът е инспириран от американския F-35, но е с два двигателя. Предвижда се TF-X да бъде предложен и на международния пазар.

Компанията TAI има голям опит в авиационната индустрия, придобит в участието в редица програми, като F-16, A400M и F-35. Разработването на TF-X е в сътрудничество BAE Systems и Rolls Royce, а софтуерно отношение се разчита на платформата на Dassault Systèmes.

Видео:
https://twitter.com/i/status/1140559806102671360


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Турция демонстрира на авиосалона Le Bourget 2019 изтребителя от следващо поколение TF-X (видео и снимки)

PREVIOUS PHOTO 1/4 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  THUNDER 18 юни 2019, 17:51
   
  1
   
  0

  " първият полет да се състои през 2025 г. "

  Германия, Франция и Испания с цялата си военна мощ, налични заводи за производство на изтребители и електроника. Няма да смогнат преди 2040г.

  Бай Реждеп дето " изчуква " лево крило на ф16 и десен опашен стабилизатор на ф35. Ще направи изтребител за 5г.

  Ама, те сглобяват Ф16 ! Да, да те и у Гринвил в едно ТКЗ сглобяват Ф16. Между гражданското летище, карго терминала и селскостопанската авиация къде пръска посевите. Голяма развойна дейност развиват. Даже и нашите там ще ги правят.

  Те и хеликоптери правят, и стелт дрони правят, но всичко им е лицензно, готова технология. Голяма част от електронните компоненти и агрегатите не се произвеждат в Турция, само се сглобяват.

  Ако Тръмп им дръпне килимчето и Путин не ми даде технологичен трансфер, амуджитите ще си останат със стиропорените макети.

 2. #2
  Geocom 19 юни 2019, 11:18
   
  1
   
  0

  Отговор на коментар: #1

  Най-голямата грешка е да подцениш противниците си.

  Европейците ще правят изтребител шесто поколение и за това може да се забави а турците даже и не казват че ще е пето нито пък че ще е СТЕЛТ. Двигателите ще са Rolls Royce, радара и електрониката на BAE Systems, а софтуера на Dassault Systеmes. На турците както ти се изказа остава "да изчукат ламарините" така че много технологии не им трябват пък и целта им е да замени F-16 така че със сигурност ще го направят до 2025 година.

  Единственото което може да ги забави е американците да натиснат европейците да не им продават двигатели или радари но тогава те може да се обърнат към руснаците.

  А самолета ще е много по-добър от F-16 когото ще замени най-малкото защото е с два двигателя и ще е с намалена радарна отражаемост - даже може да се получи по-добър от F-35 (просто защото F-35 е боклук).

  Все от някъде трябва да се почне - китайците и те почнаха с имитации на руски самолети но виждаш до къде стигнаха - проблема е че европейците все разчитаха на САЩ до сега а трябваше много по-рано да почнат собствени разработки.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker