Официално изявление на Сухопътните сили на САЩ в Европа за трагичния случай по време на учението „SWIFT RESPONSE 2019”

Pan.bg 18 юни 2019 | 17:33 views (770) commentaries(2)
img
JOINT FORCE COMMAND

Официално изявление на Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа за учението „SWIFT RESPONSE 2019”

На 18 юни 2019 г. eдин военнослужещ е загинал и трима са получили наранявания по време на въздушен десант в района на летище „Чешнегирово“ на територията на Репубика България, докато са участвали в многонационалното учение SWIFT RESPONSE 2019, ръководено от Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа.

Десантирането е било прекратено веднага, за да се окаже медицинска помощ на пострадалите. Всички ранени незабавно са били транспортирани до местни болници, където на един от военнослужещите е констатирана смъртта, един е бил приет за допълнителни изследвания, а двама са получили медицинска помощ и са били изписани.

Въпреки че ние предприемаме най-сериозни мерки за сигурността на военнослужещите и се опитваме да намалим риска чрез интензивни тренировки и внимателно планиране, трябва да се проведат и такива в реалистична среда, за да направим така, че нашите сили да бъдат готови да реагират на всякакви кризи.

Изказваме нашите най-искрени съболезнования на семейството на военнослужещия и неговото военно формирование.

Спазени са военните процедури относно уведомяването на близките и роднините.

„SWIFT RESPONSE 2019“ е учение, планирано от Сухопътните войски на САЩ в Европа и провеждано от Силите за глобален отговор на САЩ, за периода от 11 до 24 юни 2019 г. на териториите на България, Хърватска и Румъния.
„SWIFT RESPONSE 2019” ще демонстрира стратегическо използване на въздушно-преносими сили с висока степен на готовност, наричани Global Response Force, провеждайки учения за овладяване на ключови позиции. Това дава възможност за провеждането на съвместни подготовки с цел увеличаване оперативната съвместимост на въздушно-преносими формирования сред съюзниците на НАТО
.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  А БЕ 18 юни 2019, 18:25
   
  5
   
  0

  ТОВА СЯКАШ Е СЪОБЩЕНИЕ ОТ ВЕСТНИК НАРОДНА АРМИЯ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ. НЯМА ЛИ НЯКОЙ ДА КАЖЕ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО?

 2. #2
  Практически опит 18 юни 2019, 19:13
   
  8
   
  1

  Отговор на коментар: #1
  Либерастията в САЩ е на път да ги превърне в страната на побеждаващия социализъм през 21-ви век. Те не го разбират ,но ние имаме практически опит.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker