Le Bourget 2019 - След Brexit Великобритания пак облизва опашката на Boeing - IEG, компанията-майка на British Airways, купи 200 Boeing 737 MAX

Pan.bg 20 юни 2019 | 14:28 views (676) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

Уили Уолш, главен изпълнителен директор на International Airlines Group (IAG), компания-майка на British Airways и още няколко по-малки европейски авиолинии, даде на Boeing огромен тласък, когато подписа сделка за закупуването на 200 самолета Boeing 737 MAX.

Зашеметяващият вот на доверие на Уолш идва в ключов момент за Boeing, след двете смъртоносни катастрофи с този тип самолет. Boeing 737 MAX остава приземен, неспособен да лети в търговски полети и подлежи на продължаващи разследвания и прегледи на безопасността, които разтърсиха общественото доверие в американския самолето производител.

"Няма съмнение, че с времето хората ще го възприемат отново като голям самолет" заяви Уолш в интервю в Париж. Той каза, че е сигурен, че 737 ще бъде безопасен, след като бъде инсталирано решението на Boeing. "Очаквам този самолет да получи повторно въвеждане в експлоатация, което да е много строго, след като всички регулатори го следят" допълни той.

57-годишният Уолш, бивш пилот в авиокомпания, сподели, че преди 4 седмици е тествал MAX в симулатор на Boeing в центъра на компанията в Лондон/Гетуик, кото е летял последователно с оригиналния дефектен софтуер за контрол на полета, използван в двете катастрофа, известен като Maneuvering Characteristics. Augmentation System (MCAS), и след това с актуализираното решение. Той каза, че е влязъл в симулатора с оригиналния MCAS, знаейки, че може да очаква многократно натискане на носа на самолета, когато програмата се активира. Макар че това прави симулирания полет по-различен от реалния живот, "за мен беше лесно да разбера какво е усещането".

На снимката: Уили Уолш, главен изпълнителен директор на International Airlines Group, подписа споразумение за закупуване на 200 самолета Boeing 737 MAX на парижкото авиошоу. (снимка: AP Photo / Osama Faisal)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker