Нова суперракета за Ми-28НМ (video)

Pan.bg 24 юни 2019 | 10:56 views (686) commentaries(0)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов
topwar.ru

Появиха се първи кадри с подготовката на екипаж на Ми-28НМ за стрелба с най-новата управляема ракета, която (по непотвърдени данни има обозначението «изделие 305»).

Става въпрос за ЛМУР – лека многоцелева управляема ракета, която се изпитва на модернизираната версия на „Нощни ловец“ – Ми-28НМ.
Военният ТВ канал „Звезда“ публикува видеокадри на първата в Русия многоцелева ракета с повишена мощност, способна да унищожава практически всички известни сега видове бронетехника.

На кадрите самата ракета е ретуширана, в Интернет има снимки на Ми-26НМ с „изд. 305“, без да са ретуширани.

Новата ракета може да се използва без да се влиза в зоната на действие на противниковите средства за ПВО.

На видеото няма непосредствени кадри с изстрелването, но се показва етап от атаката със стерлба с ЛМУР по земна цел. Ракетата буквална е изравнила целта със земята.

По неофициални данни "Изделие 305" е с комбинирана система за насочване и е тествана в Сирия от вертолет Ми-28НМ". Известно е, че тя е в състояние да поразява бронетехника и железобетонни изделия на разстояние до 25 km независимо от времето денем и нощем. За сравнение, обхватът на днешните управляеми ракети, включени в арсенала на хеликоптерите, е 15 km. "Изделие 305" се насочва към целта по данни от бордовата инерциална навигационна система. И вече при приближаване към целта се включва главата й за самонасочване. Един Ми-28НМ може да бъде въоръжен с осем нови ракети. По-рано в медиите излезе информация, че модернизираният "Нощен ловец" е оборудван с "умен" разузнавателно-ударен комплекс. Сам той си определя оптималната цел на бойното поле, избира вида на оръжието и открива огън. В допълнение, системата избира и проправя най-удобните и безопасни маршрути за полети.

Видео:" target="_blank">

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker