ВВС на САЩ спира временно над 100 ВТС C-130 поради ‘нехарактерна‘ пукнатина

Pan.bg 12 авг 2019 | 17:29 views (271) commentaries(0)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов
defensenews.com

Повече от една четвърт от военно-транспортните самолети C-130 Hercules от американското Авиационно транспортно командване (АМС) временно са спрени полети, след като бе открита ‘нехарактерна‘ пукнатина‘.

По време на планиран технически преглед ВВС откриват пукнатина в едно от съединението на крилото към фюзелажа на С-130.
Командирът на АМС заповядва 123 самолета от общо намиращите се на въоръжение 450 С-130 от модификациите от „Н“ до „J“ да бъдат спрени от полети и да бъде извършена инспекция на този възел.

Временното им спиране от полети няма да се отрази на „осигуряването на текущите военни операции по света с С-130“, заявява говорителят на АМ майор Симънс. Решението за спиране от полети е след анализа на откритата пукнатина на един единствен С-130, „но рискът от отделяне на крилото по време на полет е толкова висок при този случай, че се спират всички ВТС, при които има вероятност да съществува същия проблем, за извършване на техническа инспекция на този възел“, казва още майор Симънс.

Избраните 123 самолета са без „усилен свързващ възел“ и с нальот над 15 000 часа.

Инспекцията на възела отнема около 8 часа и до сега са проверени осем самолета, при които няма открит дефект и са върнати в експлоатация. Ремонтът на съединението, ако се наложи, трае от един до два месеца, в зависимост от натовареността на ремонтните центрове.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker