Продължава модернизацията на авиобаза Безмер

Pan.bg 12 авг 2019 | 18:28 views (623) commentaries(0)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

В сайта на МО е качена информация за обществена поръчка на стойност 5.8 милиона лева за модернизация на авиобаза Безмер.

Предвижда се изпълнение на ново строителство с цел изграждане на зона с площадки за разполагане на хора, товари, наземно оборудване, паркинг, бараки и инженерни мрежи и съоръжения (електрозахранване, ВиК, пътни връзки и др.) за осигуряване на способности при изпълнение на пакет CP 9А0996 „Приемане, разполагане и последващо придвижване на формированията“ на територията на Република България в съответствие с инвестиционен проект (Приложение №8) и количествена сметка (Приложение №9) за осъществяване на Проект 3RS31002–01 „Осигуряване на зона за разполагане на хора, товари, паркинг и склад“, част от Пакет от способности CP 9А0996 „Приемане, разполагане и последващо придвижване на формированията“ по Програмата на НАТО за инвестиции в сигурността (NSIP).

Общата застроена площ на всички площадки е около 10 000 кв.м.

Крайният срок за подаваене на оферти е 3 септември 2019 г.

Авиобаза Безмер бе основно модернизирана през 2016 г. Пистата за излитане и кацане е с дължина 3000 м и модерното свето-техническо и радиолокационно оборудване позволяват летището да се използва от стратегически военно-транспортни самолети.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker