В Русия се изпитва ново мобилно летище

Pan.bg 14 авг 2019 | 12:59 views (461) commentaries(0)
img
Livejournal.com
Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

МО на РФ възнамерява да приеме на въоръжение мобилни летища, като решението ще бъде взето след завършване на опитната им експлоатация.

Авиацията на Балтийския флот е провела първите изпитания на новото мобилно летище, което е било развърнато за няколко часа на остров Гогланд във Финския залив по време на специално тактическо учение.

Инженерното подразделение е построило цялата инфраструктура, необходима да осигури пет места за кацане на транспортни и ударни вертолети. При това цялото необходимо оборудване е било доставено на острова само с един вертолет Ми-26. След завършване на работата на инженерното подразделение, на новото летище са кацнали екипажи от армейската авиация.

Новото мобилно летище може да приема всички типове ударни и транспортни вертолети, какти и някои типове самолети от фронтовата авиация.

В мобилния авиационен комплекс влиза пълният комплект от съоръжения и оборудване, необходимо на тактическата авиация за използване на временни летища“ КДП, приемник на спътниковата навигационна система, метеорологична станция, мобилна свето-техническа система, система за зареждане с гориво, пункт за техническо обслужване.

При максимално натоварване едно мобилно летище е възмoжно автономно да осигури полети на една ескадрила, която да води бойни действия в продължение на един месец.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker