В-52 тренирa бомбардировки в Литва, на 60 км от границата с Русия /ВИДЕО/

Pan.bg 24 окт 2019 | 14:47 views (254) commentaries(0)
img news.bg


Стратегическите бомбардировачи на ВВС на САЩ В-52 проведоха тренировъчни бомбардировки като част от военните маневри на Литва и Съединените щати на учения на литовската армия в близост до град Казлу Руда, на около 60 км от границата с руския Калининград. Това се посочва в съобщение, публикувано в четвъртък на уебсайта на командването на литовската армия, цитирано от ТАСС

Както е отбелязано в текста, в ученията са участвали два бомбардировача на ВВС на САЩ. За да изпълнят мисията, те излитат от британската военновъздушна база във Феърфорд.

B-52 са насочени към учебни цели (сгради и автомобилни конвои), които са атакувани с инертни бомби от височина 6 км, като целите са унищожени.

"Целта на ученията, които за пореден път показаха, че Литва и регионът като цяло са в центъра на вниманието на НАТО и САЩ, да се запознаят с новата географска територия за съюзниците, която в случай на криза ще трябва да се осигури въздушно покритие", коментира литовският министър отбрана Раймундас Кароблис.

По-рано през март тази година на същата тренировъчна площадка са проведени учения, по време на които е разработено взаимодействието на литовските и американските военни за едновременно изпълнение на задачи от различен тип, изискващи специална яснота, бързина на реакция и координация при вземане на решения.

Тогава също участваха бомбардировачи В-52 на ВВС на САЩ, но не е извършвана тренировъчна бомбардировка.

Авиационната тренировъчна площадка в Казлу Руда, област Мариаполски (първата такава в балтийските държави) се намира на разстояние около 60 км от границата с Русия.

Предадена е на въоръжените сили на републиката през 2018 г. Съоръжението, което отговаря на стандартите на НАТО за въздушна стрелба и бомбардировки, е построено с участието на американска инженерна компания.

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker