Американските В-52, временно дислоцирани в Европа, се завърнаха в САЩ

Pan.bg 12 ное 2019 | 19:57 views (289) commentaries(0)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов
theavationist.com

След месец разгръщане в Европа, американските бомбардировачи B-52 Stratofortresses се завърнаха в авиобазата си Барксдейл.

Четирите бомбардировачи, по два от 20-та и 96-та бае от състава на 2-ро бомбардировъчно авиокрило, кацнаха в авиобаза Феърфорд на 10 октомври 2019 г. и изпълниха полети над 13 страни от НАТО и в международното въздушно пространство, както и над Средиземно море и в Саудитска Арабия.

Изпълнени са съвместни задачи, при които американските В-52 са взаимодействали с британски изтребили Typhoon, френски Rafale, чешки Gripen, F-16 от ВВС на Гърция, Норвегия и Полшаs, Р-8 от ВМС на САЩ и F-22 и В-2 от ВВС на САЩ.

Бомбардировачите са изпълнили различни мисии над Прибалтика, 12-часов полет на 19 октомври над Черно море, както и няколко мисии над Средиземно море и Саудитска Арабия. При последната В-52 е бил ескортиран от четири саудитски F-15C Eagle и е изпълнил прелитане на малка височина над авиобаза „Принц Султан“. При завръщане времето над Феърфорд се влошава и бомбардировачът е отклонен да кацне на летището на военноморската база Суда на остров Крит. Това е и първото кацане на В-52 в Гърция.

Последната мисия е полет на 6 ноември до Арктическия кръг.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Американските В-52, временно дислоцирани в Европа, се завърнаха в САЩ

PREVIOUS PHOTO 1/3 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker