136 години от основаването на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ (СНИМКИ)

Pan.bg 11 яну 2017 | 10:28 views (2321) commentaries(0)
img
Текст е снимки – сайт на ВВМУ

На 9 януари 2017 г. пред централната сграда на училището тържествено бе отбелязана историческата дата в присъствието на много гости, сред които: контраадмирал Митко Петев – командир на Военноморските сили на Република България, г-н Пейчо Пейчев – зам.-кмет на Община Варна, г-н Тодор Балабанов – председател на Общински съвет – Варна, протойерей Живко Георгиев и ставрофорен иконом Цветан Флоров от Варненската и Великопреславска света Митрополия, капитан II ранг Марко Фаусто – представител на ВМС на Италия във Варна, кметове на общини, представители на морски компании и организации, ректори на висши учебни заведения, общественици, възпитаници на Морско училище, приятели.
Празникът започна със слово на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – комодор проф. д.в.н. Боян Медникаров, в което той посочи факти и паметни дати от историята на училището, неговото настояще с изявена международна дейност и престиж, придобити десетки международни сертификати и акредитации, утвърден авторитет на училището – лидер на военноморското висше образование в страната и на Балканите.
Поздравление по повод празника на Морското училище поднесе контраадмирал Митко Петев. Бяха прочетени заповеди на министъра на отбраната на Република България и на началника на Морското училище за награждаване на военнослужещи и цивилни служители във връзка със 136-годишнината. Положени бяха цветя на барелефите на преподавателите в Алеята на преподавателя и венци на паметника на поета Никола Вапцаров в двора на училището.
След края на церемонията в катедра „Експлоатация на флота и пристанищата“ с празничен водосвет бе открит нов Център за обучение по експлоатация на кораба и товарно дело. Лентата прерязаха контраадмирал Митко Петев и г-н Пейчо Пейчев.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


136 години от основаването  на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“  (СНИМКИ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker