Руски отговор на НАТО: Балтийският флот увеличава ракетната мощ

Pan.bg 18 май 2017 | 09:49 views (2484) commentaries(1)
img
Москва, Русия18 Май 2017, 09:46
blitz.bg

Командващият Балтийския флот вицеадмирал Александър Носатов съобщи, че бързо нарастващите сили на Балтийския флот са закономерна руска реакция на агресивните стремежи на НАТО в региона, ескалацията на маневрите и патрулите на самолетите на алианса във въздушното пространство на Балтийско море, русофобията и шпионската мания, цитира РИА "Новости" в сряда (17 май), пише Руски дневник. Военноморските сили на седемте страни в алианса (Германия, Дания, Норвегия, Полша, Латвия, Естония и Литва) в региона на Балтийско море разполагат с 4 ескадрени миноносеца, 26 фрегати, 9 корвети, 8 миночистача, 16 ракетни катера, 10 патрулни катера и 16 дизелови подводници. И все пак за господство в Балтийско море НАТО само може да мечтае, пише изданието.

В състава на руския Балтийски флот в момента има 3 съвременни дизелови подводници, 1 разрушител, 2 патрулни кораба за далечни морски зони и 4 за близките такива, 6 малки ракетни кораба, 6 малки противоподводни кораба, 12 ракетни катера, 4 големи и 2 малки десантни кораба, 6 крайбрежни и 9 морски миночистача, посочва вицеадмиралът. Към текущото състояние на Балтийския флот Носатов съобщи, че предстои да бъдат направени още редица подобрения. "До края на годината флотът очаква най-новия малък ракетен кораб. Вспомагателният флот ще бъде попълнен с пет нови помощни кораба. Ще продължи попълването на самолети Су-30СМ, както и преквалификацията на екипажите на морската авиация", отбелязва той. Защо това е необходимо?

В Естония на 8 май започна най-голямото в историята на страната учение с участието на около 9 хил. военнослужещи и бойна техника на алианса. Почти едновременно с това започнаха учения на НАТО в Полша, симулиращи хибридна война, разбира се, с Русия, отбелязват от агенцията, като допълват, че, за съжаление, явно Западът не планира добро съседство. Съединените щати от своя страна изпратиха обещана защита от несъществуващата руска заплаха – бронирани единици за Полша, Румъния и България, превръщайки по този начин страните в трамплин за агресия, пишат от изданието. На "позицията на силата" Русия винаги е отговаряла по същия начин, на базата на своите основни съюзници – армията и флота. Балтийският флот е в състава на Западния военен окръг и е основа на руския Военноморски флот, но и с най-развита учебна инфраструктура от всички флотове на Русия. И, ако страната планира през тази година да получи 40 бойни кораба и спомагателни плавателни съда, то това означава да продължи разширяването на бойния състав, структурните и оперативни възможности именно на Балтийския флот, обобщават от агенцията.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 18 май 2017, 10:15
   
  12
   
  8

  Русия, не си харчете парите за кораби и самолети... Няма много смисъл да противодействате на тези натовци в Балтийско море!

  Усилете си само стратегическите оръжия, довършете и поставете на въоръжение "Сармат" и "Рубеж" в огромно количество. Да има достатъчно - хиляди "ракетки" за всяка натовска страна, която "дрънка" оръжие по границите ви...

  Направят ли гаф, да ви нарушават границите или да се опитват да ви нападат - изпращате най-сериозните стратегически ракети в страните им и толкоз... И там, пълен леш! Когато знаят, че ако дръзнат, от тях, страните им, семействата им.... 100% нищичко няма да остане, тогава и ще се вразумят... Тези натовци ще ги вразуми само опасността напълно да загинат от агресията си!!!!

  Европейските натовци са "дъмпери"! САЩ ги карат да се държат така! Няма никаква "руска заплаха"! По-скоро има сащиянска заплаха за този свят! САЩ отиват, разрушават и ограбват чужди страни, а след това обявяват "демокрация" там и на мястото на "диктаторите" идват разни организирани терористи, които продължават унищожението на страната жертва, но и на съседните страни... Стават развъдници на терористи, които плъзват по света... И за да защитят такива "евро-атлантически ценности" сега натовците са дошли и по руските граници????

  Крим бил причината??? Алоооо!
  Да сте видяли в Крим разрушения, ограбване на Крим от Русия и тероризъм, анархия и беззаконие сега? Да са терористи сега на власт в Крим????? Да е станало гражданска война? Да има опасност за съседните страни от тероризъм? Да викат "Алах еди какво си..." и да режат масово глави???? И на това му казвате "руска заплаха"? Сравнете сега с Ирак, Афганистан, Либия и Сирия, бивша Югославия.... Там навсякъде "хуманната" намеса на САЩ/Нато въведе техният "ред" и "демокрация"... В Югославия чалмите ги отделиха за да си направят военна база на тази територия и ето ти днес Македония проблем с чалмите и отново заплаха от локални войни, рязане на глави и т.н... ЗА САЩ - супер! Пак война някъде, пак продаване на оръжие, пак възможност да ограбят някого.....

  Е, каква "заплаха" имаме в света, сега според резултата на сравнението?

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker