Учебния кораб на руския ВМФ "Перекоп" акостира в Лисабон на път към Балтийско море

Pan.bg 11 сеп 2017 | 12:52 views (560) commentaries(0)
img Димитър Ставрев„
сп. "Клуб ОКЕАН"

В петък, 8 септември, учебният кораб на Балтийския флот "Перекоп" (борден номер 200) акостира в пристанището на Лисабон, столицата на Португалия. Корабът напусна Севастопол на 22 август и се отправи към Балтийско море. Според пресслужбата на Балтийския флот, около 290 кадети от пети курс от Военно-морския инситту в Санкт Петербург преминават учебна практика. Програмата на деловата визита в Лисабон предвижда протоколни визити на старшия ръководител на прехода, началник на Военноморския Институт контраадмирал Владимир Соколов и командира на кораба капитан II ранг Владимир Чероков при властите на града и при администрацията на пристанището на Лисабон.

По време на посещението екипажът на "Перекоп" ще попълни запасите и на 10 септември отплава, за да осъществи преход до мястото на постоянно базиране в Кронщад. По време на дългия преход, курсантите-моряци получават реална практика в навигационните дисциплини, овладяват уменията да управляват кораба при различни климатични и метеоусловия и в трудни навигационни условия. Преди прехвърлянето корабът бе в Черно мое, където е сдаде курсовите задачи К-1 (основен допуск) и К-2 (действията на единичен кораб в морето по предназначение).

"Перекоп" е учебен кораб проект 887, однотипнен със "Смольным", който също служи в Балтийския флот. ВМФ на Съветският флот го приема на въоръжение през 1977 г. През август 2013 г. Перекоп пристигна за капитално-възстановителен ремонт в корабостроителницата "Терем-Флотски Арсенал" във Варна. Завършването на проекта бе планирано за 2015 г., но в крайна сметка модернизирането на кораба бе отложено до ноември 2016 г.

"Клуб ОКЕАН" припомня, че и "Смолный" и "Перекоп" преминаха капитално-възстановителен ремонт в ТЕРЕМ-Флотско арсенал край Варна.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker