Новият британски миночистач Hunter представен на DSEI 2017

Pan.bg 13 сеп 2017 | 12:28 views (476) commentaries(0)
img
Димитър Ставрев
сп. "Клуб ОКЕАН"

BMT Defense Services (щанд S3-360) представи нова концепция за платформа за борба с минната опасност (MCM), проектирана и конфигурирана да използва извънбордовите средства от следващо поколение, системи за мисии и оперативни концепции. Комбинирайки родословието за дизайн на кораба на BMT с експертизата на QinetiQ за интегриране и на базата на опита на операторите на военни мини от няколко различни ВМС и системни доставчици, новият дизайн на "майка кораб" VENARI-85 е разработен, за да отговори на нуждите за ускорено минопочистване с намален риск за персонала.

"VENARI-85 представлява огромна стъпка в промяна на начина, по който един миночистачен кораб се проектира и поризвежда" заяви Stephen Braham, ръководител на "Бизнес развитие (бойни кораби)" в BMT Defence Services. "Проектирането на платформи с роли и бъдещи технологични разработки в ума изглежда логична стъпка, но не и тази, която често се предприема.
"Преди да се опитаме да проектираме такава платформа, инвестирахме значителни усилия и време в оперативния анализ, за да разберем по-добре как ще бъде използван корабът сега и в бъдеще, да разберем мисиите и оборудването, необходимо за тяхното провеждане. Подобен подход не само предотвратява компромисите, а и промяната на мисиите на по-късен етап, но също така максимално увеличава способността за провеждане на ефективна борба с мините през целия жизнен цикъл на кораба.

Произведен от латинската дума за "ловувам или преследване", дизайнът VENARI-85 е оптимизиран за MCM от следващо поколение и хидрографски операции. Възможност за управление на голям брой въздушни, надводни и подземни безпилотни апарати, гъвкавостта, включена в състава на плавателния съд, е предназначена за бъдещите поколения автономни системи и оперативни концепции. Наред с основната си роля за MCM, VENARI-85 е разработен така, че да предлага по-широка полезност от роли като борда за морска сигурност, защита на икономическата зона и помощ при бедствия и аварии.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker