Naval Group предаден първата корвета Gowind, ENS ELFATEH, на ВМС на Египет

Pan.bg 25 сеп 2017 | 10:04 views (1340) commentaries(0)
img Димитър Ставрев
сп. "Клуб ОКЕАН"Naval Group се гордее, че предаде на 22 септември 2017 своята първа корвета Gowind® 2500 на египетските ВМС. Церемонията се състоя в Лориен в присъствието на адмирал Ахмед Халед, главнокомандващ на египетския флот, Ерве Жилу, президент и главен изпълнителен директор на Naval Group и висши служители на френския флот и Агенцията за въоръжение и техника DGA. Този кораб, с десет поръчани досега, допълва широката гама на Naval group ( бивша DCNS) от надводни кораби и подводници.

Програма, реализирана в рекордно време
Доставена само 36 месеца след възлагането на поръчката, корветата ENS ELFATEH отплава на 23 септември, за своето базово пристанище в Египет. Този кораб е първият от четирите единици, поръчани от египетския флот.

Ерве Жилу, президент и главен изпълнителен директор на Naval Group заяви: "Naval Group е особено горда да обяви днес доставката на първата Corvette Gowind® за Египет, стратегически клиент и партньор на групата. В рекорден срок от 3 години, Naval Group и нейните индустриални партньори бяха мобилизирани, за да подпомогнат Египет за местното строителство и трансфера на технологиите за трите следващи корвети.За пореден път бих искал да подобря изключителния професионализъм на египетските членове на екипажа и инженерите.

Naval Group осъществява стратегическото си партньорство с Египет

Корветата ENS ELFATEH е четвъртият кораб, който ще бъде доставен в Египет от Naval Group. Тя е част от стратегическо и дългосрочно партньорство с Египет. Naval Group доставя фрегата тип FREMM през 2015 г. и два LHD (десантни кораби-дока) тип Mistral през 2016 г.

10 единици: корветите Gowind® - много успешни многоцелеви кораби
Особено модулният дизайн на короната Gowind® позволи на Naval Group да отговори на специфичните очаквания на египетския военноморски флот, като същевременно осигури изключително атрактивно време за доставка. Същият дизайн на Gowind® се предлага и на други клиенти, които искат да придобият висококачествен и "доказан на море" кораб, който по време на морските изпитания демонстрира, че напълно изпълнява всичките си обещания.

Шест корвети Gowind® 2500 са поръчани и от Малайзия. На 24 август 2017 г., малайзийският партньор на Naval Group, Boustead Naval Shipyards спусна на вода 1-ва корвета, предназначен за Кралския малайзийски военноморски флот.

Корветата Gowind® 2500, от която досега са поръчани 10 единици, отговаря на предизвикателствата, пред които са изправени ВМС, които
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > > искат да имат на разположение завършен боен многоцелеви кораб, за да осъществяват суверенитет и морски операции и да се борят с незаконния трафик.Корветата Gowind® 2500 е оборудване с най-новите технологични постижения, разработени и изпълнени от за военноморска защита Naval Group. Тя интегрира SETIS®, най-новото поколение бойни системи, разработени от Naval Group; "Панорамни сензори и разузнавателен модул (PSIM)" - монтаж, който съчетава вградената мачта със своите различни сензори и контролната зала и съответните технически помещения с висока степен на интеграция и автоматизация на системите
• Водоизместване: 2 600 тона
• Максимална скорост: 25 възла
• екипаж: 80 души (включително вертилетния екипаж и съответните техници)
• Далечина на плаване - 3700 морски мили при 15 възла

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Naval Group предаден първата корвета Gowind, ENS ELFATEH,  на ВМС на Египет

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker