Учението Formidable Shield 2017 доказа способностите на радара Thales SMART-L да осигури надеждна противоракетна защита (ПРО)

Pan.bg 13 ное 2017 | 10:36 views (913) commentaries(1)
img Димитър Ставрев
сп. "Клуб ОКЕАН"

Радарът SMART-L на Thales откри и проследи балистична ракета Terrier Oriole извън атмосферата на Земята. Това уникално постижение бе връхната точка във Formidable Shield 2017, интегрирано въздушно и за противоракетно отбрана учение, организирано от Шестия флот на американския флот на полигон на Хелбридските острови в Атлантическия океан.
Адмирал Роб Крамер от Кралските холандски ВВС сподели в Туитър: "Технологичен триумф и върхова иновация от Thales и Royal Dutch Navy. Това ни помага да бъдем сигурни в бурни времена".

image

На 15 октомври 2017 г. балистичната ракета бе изстреляна от брега на Хебридите. Тя достига височина над 300 км и скорост над 3 км/сек. Радарът SMART-L на Thales на борда на кораба HNLMS De Ruyter откри и проследи балистичната ракета и изпрати данните в реално време към разрушител тип Aegis на ВМС на САЩ, чрез специално резервирана за подобни случаи от НАТО комуникационна мрежа. Качеството на данните беше достатъчно високо, за да се използва за стартиране противоракета в режим "дистанционно". Радарът SMART-L на HNLMS De Ruyter беше насокро променен, за да включи най-новата технология, която Thales наскоро разработи за целите на отбраната от балистични ракети. Тази технология се използва в радара SMART-L Multi Mission, който Thales изгражда за четирите ПВО и командващи фрегати на Кралската нидерландска флота, какот и две наземни версии за нуждите на Кралските нидерландски ВВС.

Gerben Edelijn, главен изпълнителен директор на Thales в Холандия заяви: "Това учение доказва, че Thales е разработила радарна система, способна своевременно да открива балистични ракети и да генерира надеждни данни, които да позволят прехвата на заплахата. Тази сензор е основно предимство за въоръжените сили в защитата на населението и на обекти с от критичната инфраструктура".

Паралелно със събитията в Атлантическия океан, радар SMART-L Multi Mission в тестовата кула в Hengelo също откри и проследи балистичната ракета.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Ghost_ 13 ное 2017, 13:11
   
  1
   
  1

  За тези които проявяват интерес, има интересен клип по темата:


  Обърнете внимание също на 1:57 !

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker