Руският боен кораб БПК "Адмирал Пантелеев" ще участва в парада за 50 години АСЕАН в Тайланд

Pan.bg 13 ное 2017 | 12:39 views (775) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОКЕАН"

В понеделник, 13 ноември, големия противоподводен кораб "Адмирал Пантелеев" и голям морски танкер "Борис Бутома" пристигнаха на неофициално посещение в Тайланд, за да участват във военноморския парад в чест на 50-годишнината на Асоциацията на народите от Югоизточна Азия (АСЕАН). Според пресслужбата на Тихоокеанския флот, корабът и танкерът са на котва в бухта Патая и предстоят серия от организационни съвещания с домакините на парада.

Неофициаленната визите на отряда кораби от Тихоокеанския флот на Русия в Тайланд ще продължи до 21 ноември 2017 г. В неделя, 19 ноември, БПК "Адмирал Пантелеев" ще участва във военноморски парад, който ще се проведе в Тайланд в чест на годишнината от АСЕАН.

Походът н аотрладя кораби на Тихоокеанския флот, БПК "Адмирал Пантелеев" и БПК "Адмирал Виноградов", като и танкер "Борис Бутома" започна през октомври. Кораби акостираха в пристанища в Бруней и Филипините, след което БПК "Адмирал Виноградов" се върна във Владивосток, а "Адмирал Пантелеев" и "Борис Бутома" продължиха изпълнението на задачите.

image

"Адмирал Пантелеев" е голяб кораб за борба с подводницитепроект 1155 "Фрегат". Той е заложен през 1987 г. в корабостроителницата "Янтар" в Калининград и спуснат на вода през 1988 г. Приет е н авъоръжение на 1 май 1992 г. Дължината на кораба е 163 метра, широчината е 19 метра, газенето е 7,8 метра. Общото водоизместване е 7480 тона. Максималната скорост достига 29,5 възела. Екипажът е 293 души. Въоръжени с 8 ракето-торпеда "Раструб", 8 ПУ на ЗРК "Кинжал" (64 ракети), 533 мм торпедни апарати, оръдия AK 100 и AK-630M, РБУ-6000. На борда има два хеликоптера Ka-27.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker