Naval Group и Fincantieri с обща оферта за новите фрегати на ВМС на Канада на база доказания дизайн на многофункционалните фрегати FREMM

Pan.bg 04 дек 2017 | 11:43 views (709) commentaries(0)
img Димитър Ставрев
сп. "Клуб ОКЕАН"

Правителството на Канада обяви намерението си да придобие съществуващ и с доказан дизайн военни кораби от производител от страна от НАТО, който може да бъде модифициран, за да отговори на изискванията на Кралския канадски военноморски флот.

Френския и италиански корабостроители от световна класа Naval Group и Fincantieri, със силната подкрепа и от френското и от италианското правителства, ще съчетаят опита си за да представят на правителството на Канада, наличен в производство, доказан н аморе кораб на базата на многофункционалните фрегати FREMM за нуждата от 15 надводни кораба на Кралския канадски военноморски флот.

image

Ако офертата бъде приета, бъдещите фрегати ще бъдат построени в Канада в Irving Shipbuilding за кратък период от време, като така се увеличава участието на Канада и се създават работни места в местната индустрия чрез целенасочен и всеобхватен трансфер на технологии, както и интегриране на канадски доставчици в световни вериги за доставки на две компании .

Naval Group и Fincantieri вече са работили по няколко големи морски проекта, включително съвместното разработване на фрегата FREMM и на разрушителите Horizon.

Смятан за световен лидер в класа си, фрегата FREMM е универсален кораб, способен да изпълнява всякакви мисии, обхващащи всички военни домейни (ПВО, ППО, борба с надводен противник, удари по наземни цели, командване и контрол и т.н.). И двата варианта (с общо предназначение и за противоподводна отбрана (ППО)) вече са в експлоатация в две водещи военноморски сили на НАТО - Франция и Италия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker