Ремонтът на самолетоносача "Адмирал Кузнецов" ще започне през 2018 г.

Pan.bg 05 дек 2017 | 15:20 views (875) commentaries(0)
img
Ремонтът на самолетоносача „Адмирал Кузнецов“ ще започне през 2018 г., размерът на ремонтните работи ще зависи от баланса на държавната програма за въоръженията. Това съобщи Алексей Рахманов, ръководител на Обединената корабостроителна корпорация (ОCК - Обьединенная судостроительная корпорация) по време на форума "Арктика: настояще и бъдеще", проведен в Санкт Петербург.
"Ремонтът ще започне през 2018 г. Въпросът е в какъв обем? Това ще зависи от баланса на показателите на държавната програма за въоръжаване, а след това – въпросът е военен", каза той.
По-рано заместник-командващият на руския ВМФ по въоръжението вицеадмирал Виктор Бурсук каза, че ремонтът на самолетоносача ще започне през следващата година и ще се извършва от предприятия, намиращи се в зона на отговорност на Северния флот. Той подчерта, че "това ще бъде предприятие на ОСК", но не спомена цената на работата.
На свой ред, ТАСС разпространи, че ремонтът на "Адмирал Кузнецов" ще се проведе на 35-ата корабостроителницата в Росляков близо до Мурманск, която е филиал Центъра за ремонт на кораби "Звездочка". Освен това, в интервю за TAСС, главният изпълнителен директор на Невското ПКБ Сергей Власов заяви по-рано, че самолетоносач ще бъде ремонтиран без извършване на модернизация.


М.ГЕНОВ
Сн:© Лев Федосеев/ТАСС
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker