Гаф! Американският разрушител Zumwalt даде дефекти по време на тестове

Pan.bg 12 дек 2017 | 07:21 views (912) commentaries(4)
img
Екипажът на най-новия американския разрушител USS Zumwalt е бил принуден на 5 декември да прекрати изпитанията на кораба и спешно да го върне в корабостроителницата в щата Мейн заради дефекти, се посочва в изявление на Военноморските сили на САЩ, цитирано от електронното издание USNI News.
Само ден, след като суперразрушителят излязъл от корабостроителницата в Мейн за изпитания отказали хармонични филтри, които защитават чувствителното електрооборудване на борда от нежелателни колебания в мощността. Това лишило разрушителя от възможността да използва сложна електрическа мрежа при високи натоварвания.
Високотехнологичният разрушител-фантом бе спуснат на вода през есента на миналата година, като до момента няколко пъти бе връщан за ремонтни работи.
Най-напред се появиха течове в силовата защита на кораба. Месец по-късно от строя излязоха топлообменници, заради което разрушителят бе върнат в корабостроителницата на буксир.
Освен това USS Zumwalt се оказа изключително скъп за експлоатация дори и за американската армия.
Само един изстрел с уникалното оръдие, с което е оборудван разрушителят, струва на бюджета 800 000 долара при стойност на самия кораб 4,4 млрд. долара.
Всичко това принуди американският флот да съкрати поръчката за кораби клас USS Zumwalt от 28 до 3 единици.
Превод и редакция: ПИК
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Моряка 12 дек 2017, 15:10
   
  0
   
  0

  В случая става въпрос за вторият кораб от серията - USS Michael Monsoor (DDG-1001)

 2. #2
  полковникът 12 дек 2017, 20:50
   
  4
   
  4

  Това е ново поколение есминец, но е реален кораб с недостатъци, които могат да се преодолеят. Руският самолетон., есминец "Лидер", универс. дес. кораб и др. спомагателни кораби все още са макети (подобно на нашите корвети). Същото е и с авиацията (реално 300 самол. 5-то пок. на САЩ с/у 12 сам. на РФ), бронетанк. техника и въоръж. и др. И друг път съм задавал въпроса, какво като ка-во и ко-во военна техн. и въоръж. може да произведе Германия, ако автомоб. й промишл. мине на военни релси (имайки опита от ВСВ)?

 3. #3
  Borei 13 дек 2017, 20:33
   
  3
   
  2

  Отговор на коментар: #2

  "...И друг път съм задавал въпроса, какво като ка-во и ко-во военна техн. и въоръж. може да произведе Германия, ако автомоб. й промишл. мине на военни релси (имайки опита от ВСВ)?...."

  От времето на ВСВ са останали само напикаващи се 90-годишни старци и то на пръсти да ги броиш...
  Няма никакъв опит... И те тогава са били на по 20-ина години, младежи без никакъв инжинерен или производствен опит... Германия през всичкото това време след ВСВ беше и е още окупирана от САЩ... И помисли си само, колко са мотивирани окупираните да произвеждат оръжие за САЩ??? За себе си също не са много мотивирани, понеже не виждат сериозен враг, който да ги заплашва... И колко бързо се развива модерна военна промишленост, ако до вчера си произвеждал автомобили???
  Ами космически апарати, ракети носители, ПРО, ПВО, стратегически ракети и т.н..??? Трябват години на развитие само за да стигнат Китай и Русия... В момента даже Ким от С.К е по-напред от тях в ядреното оръжие и носителите му...

  Много по- е вероятно САЩ да фалират през следващите години (от огромните дългове) и да оставят Германия на произвола на съдбата, отколкото да я накарат да им разработва и произвежда съвременни оръжия...

 4. #4
  Редник Димитров (от запаса) 15 дек 2017, 14:46
   
  2
   
  0

  Отговор на коментар: #2

  300 стелта? Главната им особеност е, че са невидими. От онзи пресен случай в Сирия разбрахме, че Ф22 е бил забелязан и се е наложило да подвие опашка, когато е пристигнал Су35. Така, че не е достатъчно невидим. А Ф35 е много по-зле от него.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker