ВМС на САЩ нямат планове за нов боеприпас за разрушителите тип Zumwalt

Pan.bg 12 яну 2018 | 09:32 views (509) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОКЕАН"

На снимката: Екипът за оценка на изискванията на разрушителите тип DDG-1000 Zumwalt преоцени как те могат да отговорят най-добре на нуждите на флота. (С любезното съдействие на General Dynamics Bath Iron Works)
image

"Измина повече от година, откакто ВМС на САЩ решиха да отменят доставката на скъпи нови амуниции за своите разрушители тип Zumwalt, но флотът все още се замисля как най-добре да замести боеприпасите" заяви на 10 януари 2018 г. от ВМС на САЩ. През 2016 г. флотът реши да спре да купува боеприпасите Long Range Land-Attack Projectile (LRLAP), след като откри, че цената му е достигнала до 800 000 долара на снаряд. LRLAP е единствената муниция, разработена специално за корабната артилерия Advanced Gun System.

Проблемът, казаха източници, не е производителя Lockheed Martin, а рекордна програма, която бе намалена до едва 3 кораба, което направи невъзможно да се приложи икономия от мащаба. Докато ВМС се грижи за няколко ключови технологии, които биха могли да запълнят празнината, оставена от LRLAP, "в момента няма план за конкретно решение на подмяната им" заяви капитан Джеймс Кърк, командир на разрушителя Zumwalt (DDG-1000) пред репортери на симпозуим на Асоциацията за надводните сили на ВМС на САЩ.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker