ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС С РЕКОРД: 18 МИЛИОНА ТОНА ОБРАБОТЕНИ ТОВАРИ ЗА ГОДИНАТА!

Pan.bg 11 фев 2018 | 11:17 views (787) commentaries(0)
img
Рекорд! 18 млн.тона обработени товари в Пристанищен регион Бургас
Автор: Иван КОЛЕВ
Флагман.бг


Дори и по време на „Македонската криза” не сме стигали подобни резултати, изчислява изп.директор на Пристанище Бургас Диян Димов


Пристанищен регион Бургас изпраща изключително успешна година, отчете пред Флагман.бг изп.директор на държавния оператор Диян Димов.

През 2017 година седемте порта в бургаския залив са обработили общо 18 млн.тона товари, което е с 20 % по-добър резултат от най-силните години – 2001 г. и 2002 г. Дори по време на Македонската криза са достигнати 15 млн.тона. Днес този показател е подобрен, а перспективите показват, че следващата година ще е още по-добра.

„Това се дължи на увеличението износ, както на зърнени храни, слънчоглед и царевица, така и на готовата продукция на българските заводи. Много от тези, които имат производство в Южна България от една страна изнасят продукцията си, а от друга са вносители на суровини”, отбеляза Диян Димов. Той допълни, че сериозен е процентът на износът и на селитра, а при металите се забелязва ръст и в двете посоки - и внос, и износ.

„Радващо е, че имаме нови предложения за износ през 2018 година. Очаквам още по-добри резултати”, допълни Диян Димов.----------------------------------------------------------------------------------------------
Изп.директор на Пристанище Бургас Диян Димов посочи как да отидем на плаж с кола без да плащаме за паркинг


В Зоната за обществен достъп има над 300 безплатни паркоместа, обособяват се още 150, отбеляза Димов
Изп.директор на Пристанище Бургас Диян Димов даде изключително ценен съвет как бургазлии да отидат на плаж без да плащат зелена зона.

Както е известно от следващото лято всички паркоместа около Приморския парк в Бургас ще са платени, за да се въведе ред в хаотичното паркиране, което затапва териториите около плажа.

Мнозина, най-вече тези, които живеят в ж.к.Лазур са твърдо "за" това решение, но други не одобряват не го одобряват, може би, защото са свикнали да ходят с автомобил на плаж. През следващото лято обаче това ще им излиза скъпичко, защото ще трябва да плащат по лев на час, а работното време ще е всеки ден от 11 до 20 часа.

Диян Димов изключително прагматично припомни, че бургазлии имат алтернатива, при това много добра.

В Зоната за обществен достъп до този момент са обособени 300 паркоместа, които са напълно безплатни, а през новата година ще започне


изграждането на още един паркинг – до бившия Тютюнев склад, който ще е за 150 автомобила. До там ще се стига чрез новия пробив към пристанището, който ще започва от кръговото кръстовище на хотел „Приморец”.

„Тези паркоместа са в непосредствена близост до плажа и историческото ядро на Морската градина. Зоната за обществен достъп е изключително функционално територия за рекреация с над 70 хил.кв.м., има много зелени площи, паркинги, площадки и всичко необходимо”, изтъкна предимствата на района около Морска гара Диян Димов.

Той отбеляза, че точно това е философията на отварянето на Бургас край морето – да се даде живот на тази територия, а също така и да се освободи центърът от автомобили от автомобили.

Припомняме, че в последните четири години Зоната за обществен достъп бе променена до неузнаваемост и е едно от красивите кътчета на Бургас.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker