ВМС на САЩ ще получат 45 кораба за 5 години

Pan.bg 13 фев 2018 | 10:29 views (619) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОКЕАН"

На снимката: Корабите от авионосната тактическа група на самолетоносача "Хари С. Труман" извършват тренировка по транзитно преминаване. ВМС на САЩ ще растат бързо през следващите 5 години, според представители на флота. (снимка MC3 Michael Chen/ВМС на САЩ)
https://www.armytimes.com/resizer/6Yv_EaqcypHFuADyqb7CrjItGdw=/1200x0/filters:quality(100)/arc-anglerfish-arc2-prod-mco.s3.amazonaws.com/public/TDKTGVMDQBBSBGNJVJYTJJZRVE.JPG

ВМС ще се увеличат с повече от 40 кораба през следващите 5 години, заяви директорът по бюджета на флота. Но докато флота бързо ще нарасне в краткосрочен план, предимствата ще се разпаднат скоро след това. Докато проектобюджетът за ВМСотчита сравнително скромно увеличение на бюджета за 2019 г. спрямо година по-рано, програмите за разширяване на жизнения цикъл, куп нови унищожители и крайбрежни бойни кораби ще увеличат бързо числеността на флота до 326 кораба през 2023 г.. скок от 46 кораба само за следващите 5одини от днешния брой от 280 кораба. Но оттам темпът на растеж ще се забави значително, добавяйки последните 30 кораба на целта на флота през следващите 25 години. ВМС няма да постигнат целта си от 355 кораба до 2050 г., заяви заместник-помощник-секретарят на флота за бюджета на вицеадмирал Брайън Лутер.

Новият 30-годишен план за корабостроене на флота ще изпълни целта заложгена от администрацията на президента Обама за 308 кораба до 2020 г., с една година по-бърза от предвидения по-рано срок от 2021 г., а след това се придвижва ВМС да нарастне до 326 кораба до края на 5-годишната прогноза за планиране на отбраната. ВМС също така ще получи 10 кораба повече спрямо планираното от администрацият ана Обама за същия период. ВМС също така ще увеличи броя на корабите чрез удължаване на жизнения цикъл на 6 от по-старите крайцери, което означава, че като цяло услугата ще е модернизирала 17 от 22-те си крайцери след края на предвидения за тях 35-годишен експлоатационен живот. ВМС понастоящем обновяват своите най-нови 11 крайцери чрез поетапен план за модернизация. Defense News се качиха на крайцера USS Mobile Bay, предвиден за извеждането от експлоатация. Според офицерите и моряците на оборда му в него има още много живот.

Не е ясно кои крайцери ще бъдат модернизирани и как ще се отрази на планираното пенсиониране на тези кораби след 2020 г., въпреки че планът за корабостроене не предвижда много надводни кораби да се пенсионират до 2024 г.


Крайната численост на ВМС също ще се увеличи през следващия 5 години, добавяйки близо 17 000 нови моряци.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker